Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Fetisjisme

Als je een fetisj hebt, dan raak je opgewonden van specifieke dingen of niet-menselijke voorwerpen. Dit kunnen dus voorwerpen of stoffen zijn. Latex, leer, nylon of fluweel bijvoorbeeld. Iemand’s seksuele opwinding wordt dan bepaald door het voorwerp (panty, handtas) en niet door de degene die dat voorwerp draagt of gebruikt. Het betekent niet meteen dat je ook seksuele handelingen met die voorwerpen doet. Veel mensen hebben een fetisj, denk bijvoorbeeld aan een voorliefde voor (gebruikt) ondergoed, schoenen met een hoge hak of panty’s.

Een wereld op zich
De meeste mensen die zichzelf fetisjist noemen, hebben een fetisj voor dingen als lingerie, schoenen, leer, latex, nylon, (gebruikt) ondergoed en sokken. Het verlangen naar die materialen is dusdanig groot, dat ze het nodig hebben voor echte seksuele voldoening. Er zijn honderden, zo niet duizenden fetisjen en je hebt een fetisj eigenlijk nooit alleen. Er zijn altijd wel gelijkgestemden dus heb je een fetisj? Via internet kan je vast in contact komen met anderen.

Vanilla, kink, fetisj
Vaak wordt een fetisj verward met een kink of met BDSM . Als je een kink hebt, dan vind je dingen leuk die buiten de ‘standaardseks’ vallen. Denk aan spelen met handboeien, seksspeeltjes of iemand blinddoeken. Zonder die ‘extra’s’ kan iemand met een kink nog steeds prima seks hebben. Bij iemand met een fetisj is het verlangen naar een specifiek voorwerp veel groter.

Anders dan BDSM
Een fetisj is niet hetzelfde als BDSM: BDSM gaat over machtsverhoudingen, een fetisj niet. Wel komen er fetisjen terug binnen de wereld van BDSM. Bij puppyplay , medical roleplay en ponyplay bijvoorbeeld. Ook zie je in de BDSM-scene veel leer en latex.

Uit de kast
Veel mensen die een fetisj hebben schamen zich ervoor. Ze durven er tegen niemand over te vertellen. Ze zijn bijvoorbeeld bang dat de buitenwereld hen voor gek verklaart. En dat terwijl er niks geks is aan het hebben van een fetisj. Denk je dat jij ook een fetisj hebt maar durf je er niet voor uit te komen? Kijk dan eens op fetlife. Op dit online platform, een soort Facebook voor fetisjisten, komen fetisjisten vanuit de hele wereld samen. Ook vind je er allerlei leuke fetisj-gerelateerde evenementen bij jou in de buurt. Een fetisj is iets om te vieren, niet om je voor te schamen.

Artikelen

Afbeelding van Heb ik een fetisj?

Heb ik een fetisj?

9 apr 2019

Videos

Afbeelding van Tim, Geraldine en Jan bespreken fetisjen

Tim, Geraldine en Jan bespreken fetisjen

29 mrt 2018
Sfeerbeeld BNNVARA programma's