Seks & Drugs woordenboek

Feromonen

Feromonen bepalen mede of je iemand seksueel aantrekkelijk vindt. En dat terwijl je ze niet kunt zien. Bij mensen worden feromonen geproduceerd door de zweetklieren. Dit verklaart waarom je soms opgewonden kunt raken van iemands zweet. Niet te veel douchen dus, want dan spoel je ze allemaal weg! Tot welke feromonen je je aangetrokken voelt en tot welke niet, bepaalt jouw lichaam - niet je hoofd.

Je ruikt de feromonen eigenlijk niet, maar je neemt ze onbewust waar door het vomeronasaal orgaan (ergens achterin in je neus dus). Dus ben je op zoek naar een liefje of gewoon een avondje plezier?! Dit kan zomaar je laatste redmiddel zijn!

Boeren met andere doelen
Het woord ‘feromoon’ stamt uit het Grieks en betekent drager van opwinding. Het is soortafhankelijk en werkt veel sterker onder dieren. Daarom gebruiken boeren het al tijden op hun akkers om ongedierte te lokken of om hun voortplantingsdrang wat te vergroten. Die biefstukjes moeten ergens vandaan komen! Muskus is een dierlijk feromoon die veel in parfum wordt gebruikt, net als de menselijke geurstoffen. Lijkt tegenstrijdig om zweet of urine in je flesje parfum terug te zien, terwijl je juist zo veel geld uitgeeft om aantrekkelijk te ruiken…

To shower or not to shower
In de mens worden feromonen geproduceerd en uitgescheiden door zweetklieren. Na je 20 ste  wordt het al minder en met het idee dat wij alle lichaamsgeuren zo snel mogelijk eraf willen douchen, helpen we moeder natuur weinig mee. Er zijn synthetische feromonen op de markt gebracht, de meest bekenden zijn androstenon (zweet) en copulinen (vaginaal). Gebruik de feromonen die werken op het geslacht dat je wilt aantrekken.

Kopen??
Deze potjes synthetische feromonen zijn ook te koop. Dus heb je een date? Leef je flink uit in de sportschool! En hoewel het vaker wetenschappelijk bewezen is dat natuurlijke feromonen werken, is het niet zeker dat die sprays dat ook doen...misschien kun je het beter bij goedkope aftershave houden? Of speel je het safe met een combinatie: als je neus maar goed zit!