Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Drag King

Drag kings zijn vrouwelijke (of non-binaire) performers die zich kleden en gedragen als mannen. Ze vergroten dan vaak allerlei typische mannelijke eigenschappen in een uitbundige show. Hoewel er steeds meer mensen drag king worden, is het niets nieuws: ze waren er al in 1700. Iedereen die biologisch gezien geen man is, kan drag king worden. Maar hee, als jij man bent en je wilt als drag king door het leven gaan, dan houden wij je absoluut niet tegen!

Kings and queens
De term drag king wordt niet alleen gebruikt voor de podiumbeesten die in de spotlights staan. Sommige transgenders (vrouw naar man) omschrijven zichzelf ook als drag king. Ook wanneer ze alleen mannelijke kleding dragen en er geen show bij geven. De uitdaging voor drag kings ligt net zoals bij dragqueens bij hun biologisch geslacht te verbergen. Dat wil zeggen: ingetapte tieten, nepbobbel in de broek en opplakbaardjes. Hoewel je misschien nog kunt zien dat er een vrouw onder zit, noem je een drag king altijd een ‘hij’.

Interesse?
In de meeste grote steden zijn veel evenementen waar drags samenkomen. En die evenementen zijn vaak fantastisch. Twijfel daarom niet om er een te bezoeken, wat je interesse ook is.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's