Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Doorbraakbloeding

Ongesteld zijn, het is al geen pretje. Iedere maand weer met tampons zwaaien of met een pak maandverband onder de oksel van de drogist naar huis. Helaas komt het weleens voor dat je vaker in de maand een bloeding hebt. Dit heet een doorbraakbloeding en is op zich niets om je zorgen over te maken.

Hormonale kwalen
Er kunnen meerdere redenen zijn voor een doorbraakbloeding, maar hoogstwaarschijnlijk doen je hormonen een beetje raar. Dit kan komen doordat je begint met de pil, overstapt op een andere pil of bijvoorbeeld door het plaatsen of het verwijderen van een spiraal.

Geen anticonceptie
Gebruik je geen pil of spiraal? Ook dan is een doorbraakbloeding niet vreemd. Tijdens je eisprong daalt de hoeveelheid hormonen in je lijf. Dit kan een tussentijdse bloeding veroorzaken.

Vaker en meer
Mocht je het idee hebben dat jouw (tussentijdse) bloedingen heftiger zijn of worden? Ga dan vooral naar de dokter. Die kan je geruststellen of stappen ondernemen om je verder te onderzoeken.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's