Seks & Drugs woordenboek

Crystal Meth

Crystal Meth is een heldere, witte, gekristalliseerde drug. Het kan gerookt, gesnoven of geïnjecteerd worden (ook wel slammen genoemd) en wordt vooral in kristalvorm op de markt gebracht. Crystal Meth zorgt voor een oppeppend en zelfverzekerd gevoel; je zit boordevol energie en voelt je king of the world. En het is behoorlijk verslavend. Omdat het zo snel werkt (en zo’n heftig effect heeft) is het heel makkelijk om al snel niet meer zonder te kunnen.

Crystal meth, Ice, Tina of Methamfetamine is momenteel het krachtigste stimulerende middel op de Nederlandse drugsmarkt. 

Werking
Door een enorme dopamine-boost ervaar je intense euforie. Ook krijg je energie en voel je je zelfverzekerd. Je eetlust en gevoel voor tijd vallen weg. Slapen zit er ook niet meer in en je kan agressief en prikkelbaar worden. Meer negatieve bijeffecten zijn hoofdpijn, duizeligheid, hallucinaties, angstgevoelens en paranoia. Heeft het verder nog wel een voordeel? Naja, je wordt kneitertje geil. Sommigen seksen er uren op los. Wat wel weer de kans op schade aan je piemel, vagina of anus verhoogt en daarbij de kans op het krijgen van soa’s.

Risico’s
Klinkt eng? Dan hebben we het nog niet over de lange termijn gevolgen gehad. Als je lange tijd regelmatig Crystal Meth gebruikt heeft dat ernstige gevolgen voor je gezondheid. Schade aan je gebit door al dat kaakklemmen en knarsetanden, voortdurend een verhoogde bloeddruk en hartslag, wat  samen weer kan leiden tot hartaanvallen, beroertes en erger; je kan overdoseren en dan ben je hartstikke dood. Daarbij komt de mogelijkheid oplever-, nier-, longbeschadigingen en kan Crystal Meth ook psychoses uitlokken als je daar gevoelig voor bent. Kortom; regelmatig Crystal Meth gebruiken is heel slecht voor je gezondheid.

Tim dook in de wereld van Crystal Meth, check hier zijn reportage.