Seks & Drugs woordenboek

Clitoris

Kittelaar, clit, genotsrotsje. De clitoris is een fantastisch ding. Belangrijk is alleen wel dat je er voorzichtig mee omgaat. Het is namelijk het gevoeligste plekje van de vrouw.

Ontdek je plekje
De clitoris herken je aan de buitenkant aan 't kleine, roze bolletje tussen de binnenste schaamlippen. Maar dat bolletje is slechts het topje van de ijsberg: de clit kan tot 15 cm diep in het lichaam doorlopen. Langer dan de gemiddelde penis dus. Er zitten meer dan achtduizend (!!) zenuwuiteinden in de clit. Twee keer zoveel als in de eikel. Veel vrouwen kunnen hierdoor meerdere keren achter elkaar klaarkomen. 

De grootte van het genotsknopje ligt aan de leeftijd van de vrouw. Een clit van ongeveer 35 jaar oud is vier keer (!!) zo groot als die van een puber. Toch heeft de  grootte of vorm van de clit heeft geen invloed op het klaarkomen. Elk deurbelletje heeft hetzelfde aantal zenuwuiteinden. Een grote clit is alleen wel makkelijker vindbaar.

Hoe die werkt
Als een vrouw opgewonden wordt, stroomt er bloed naar de clitoris. Hierdoor wordt de clitoris groter, net zoals een pik ook groter wordt in opgewonden toestand. De clit wordt dan een soort kussentje. In combinatie met het vocht dat door de baarmoederhals wordt geproduceerd als je geil bent, zorgt dit ervoor dat een een vinger, dildo, vibrator, penis of wat dan ook gemakkelijker de vagina inglijdt. 

Leer hier vingeren van pro's. En hier leer je alles over beffen!