Seks & Drugs woordenboek

Bondage

Bondage is als je iemand - op wat voor manier dan ook - erotisch vastbindt. Van fluffy handboeien tot ingewikkelde knooppatronen. En of je nou zelf vastgebonden wordt, of dat jij degene bent met de touwtjes in handen: de meeste mensen die van bondage houden worden er opgewonden van. Ook is er een grote groep die aan bondage doet omdat ze het als een kunstvorm zien. Wist je trouwens dat de B van BDSM voor bondage staat?

Lekker in de knoop
De meeste mensen met sekservaring hebben wel een keertje iets van bondage geprobeerd, maar iemand echt goed vastbinden is een hele kunst. Wil je meer dan een paar handen met een sjaal aan je bed knopen? Of ben je uitgekeken op je bondagesetje van de seksshop? Lees je dan goed in, bekijk tutorials op YouTube of ga in de leer bij iemand die alles van bondage weet.

Veilig verbinden
Het is namelijk zo dat je goed moet weten waar op het lichaam je een touw, latex of wat dan ook mag binden. Let erop dat degene die je vastbindt in een goede lichamelijke conditie is, weet wat je mag verbinden en wat niet, gebruik vooraf of tijdens geen alcohol of drugs en spreek een stopwoord af. Ook is het belangrijk om altijd een scherpe schaar of mes bij de hand te hebben. Zo kan je iemand sneller bevrijden als er iets misgaat.