Seks & Drugs woordenboek

Bolletjesslikken

Bolletjesslikken is het smokkelen van drugs via oraal, rectaal of vaginaal ingebrachte capsules. Op deze manier kan de drugskoerier ongemerkt voorbij controles op luchthavens komen. Deze manier van smokkelen is zeer gevaarlijk. Wanneer iemand verdacht is krijgt deze op het vliegveld een bodyscan of wordt men vastgehouden tot de bolletjes het lichaam hebben verlaten.

Dichtgeknoopte condooms
De bolletjes zijn vaak gewoon dichtgeknoopte condooms of latex doktershandschoenen. Deze worden volgestopt met cocaïne. Bij oraal gebruik worden de bolletjes één voor één ingeslikt, samen met iets eetbaars of drinkbaars dat als glijmiddel dienstdoet, of worden ze rectaal of vaginaal ingebracht. Per keer worden zo’n 90 tot 120 capsules ingenomen. Ter vergelijking: dat zijn zo’n 300 tot 500 lijntjes! Na de vlucht worden de bolletjes zo snel mogelijk uitgepoept, al dan niet met laxeermiddelen.

Risico’s
Het menselijke maag-darmkanaal zit vol agressieve chemicaliën die de bolletjes kunnen aantasten. Daarbij worden de bolletjes vaak niet goed dichtgeknoopt. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Hierdoor kunnen de bolletjes makkelijk knappen. En hoe klein ze ook zijn, ze bevatten meer dan genoeg drugs om de koerier aan een overdosis te laten overlijden.