Seks & Drugs woordenboek

Beffen

Orale seks, likken, cunnilingus. De gemiddelde vrouw heeft er geen problemen mee als iemand haar toverdoosje oraal bevredigt. Maar dat goed doen, is nog niet zo makkelijk.

Neem de tijd
Soms ben je zo geil dat je recht op je doel afgaat. Terwijl voor beffen (en heel veel andere seksdingen) geldt: hoe meer geduld hoe beter. Goed beffen begint met lekker de tijd nemen.

Take it slow
De meest gemaakte befblunder is te snel te hard gaan. De vulva (schaamlippen en clitoris) is  een extreem gevoelig ding. Als je in het begin te hard gaat, mishandel je deze een beetje. Hierdoor worden schaamlippen en mogelijk ook de clitoris minder gevoelig. De kans op een een plezierig vervolg en misschien een knetterend hoogtepunt is dan kleiner.

Teasen
Dus: op weg naar de vrouwentempel verken je eerst eens even de omgeving. Oftewel: voordat je ook maar iets met een tong bij een clitoris doet, ga je eerst het lichaam zachtjes kussen, blazen, bijten en strelen. Zo groeit bij de vrouw het verlangen om gebeft te worden. ‘Teasen’ noem je dat. Je verkent dus alle erogene zones op je gemak. Vraag af en toe of ze het lekker vindt en let op haar lichaamstaal. Als ze kreunt en zucht of haar lichaam zachtjes kronkelt ben jij lekker bezig.Dan kan het echte werk beginnen. Pak je beflapje er maar bij!

Vinger erbij
Zit de sfeer er lekker in? Dan voer je de druk op. Na een tijdje kan je terwijl je beft ook je vingers erbij gebruiken. Beweeg je vingers zachtjes in de vagina en kijk hoe ze daar op reageert. Dat kersje op de foef vergt wel een stukje multitasking. Zet ‘m op, beffers!

Orgasmes
De weg naar het orgasme moet voor beiden een feest zijn. Toch zijn we tijdens seks vaak te gefocust op het einddoel. En da’s zonde: als jullie samen geen orgasme veroorzaken, kan dat voelen als ‘falen’. Onthoud goed dat klaarkomen voor de meeste vrouwen niet zo gemakkelijk is. Vraag daarom ook gerust hoe iemands ideale befbeurt eruit ziet. Daar leer je van! Ken je elkaars lichaam al langer? Dan weet je van elkaar wat je lekker vindt. De kans op klaarkomen is dan groter. Leuk weetje: sommige vrouwen kunnen zelfs heel vaak achter elkaar klaarkomen (bericht voor beffer: bouw korte adempauzes in voor jezelf na elk orgasme en pak dan weer door).

Ontvangen
Beffen is niet makkelijk, maar gebeft worden kan ook ongemakkelijk zijn. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om controle los te laten, te ontspannen en te ontvangen. Truc: concentreer je op wat je voelt en bedenk dat degene die het bij je doet er enorm van geniet. Maak je je zorgen over de geur van je vagina? Stop daarmee. Geuren wekken vaak ook juist geilheid op omdat we het met seks associëren. Ruikt het daar wel een beetje gek? Lees dan dit.

Meer weten of tips nodig?  Neem geheel anoniem contact op met Sense.