Seks & Drugs woordenboek

Ballen

Onder de penis zitten twee teelballen als een cadeautje in de balzak verpakt. De ene teelbal hangt hierbij vaak lager dan de andere. Soms verschillen ze qua grootte. In de teelballen wordt het sperma geproduceerd. In de bijbal, een buisje achter de teelbal, wordt het opgeslagen. Verder wordt in de ballen testosteron aangemaakt, het mannelijk hormoon.

Erogene trekpleister
Tijdens de seks gaat de aandacht meestal uit naar de penis, terwijl er zoveel plezier aan de ballen te beleven valt! Ze zijn een hotspot op het gebied van erogene zones . Dit geldt niet voor alle mannen, dus vraag wel even of hij het fijn vindt.

Voor de liefhebber
Als je nu denkt: hè leuk, ik ga ze eens flink onder handen nemen - hold it. Likken, aaien, kussen en vasthouden zijn zeer ok. Maar ga er wel voorzichtig mee om. De ballen zijn namelijk behoorlijk gevoelig. En pijn aan de ballen valt niet voor alle mannen in de categorie 'geile pijn'. So keep it sexy.

Blauwe ballen
Het komt weleens voor dat een man pijnlijke ballen krijgt als hij zijn orgasme te lang uitstelt. Dit noem je blauwe ballen. Geen paniek, dit is goed te verhelpen: probeer alsnog klaar te komen. Lukt dat niet en blijft de pijn, neem dan een warm bad.