Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Alcohol

Alcohol is de meest gebruikte, meest geaccepteerde, maar zeker niet de meest onschuldige drug ter wereld. Veel mensen vinden het niet gek als je een paar drankjes te veel op hebt. Toch kan je met het drinken van alcohol flink wat blijvende schade aanrichten aan je hersenen. En als je teveel gedronken hebt kan je natuurlijk ook hele domme dingen doen waar je later spijt van krijgt.

Doe effe normaal
De helft van je avond vergeten of in bed belanden (zonder condoom ) met iemand die je niet kent. Dingen zeggen die je helemaal niet meende of kotsend van de dansvloer worden geveegd. Van je fiets vallen op weg naar huis of in een vechtpartij belanden. Zomaar wat voorbeelden van dingen die mis kunnen gaan tijdens een avondje teveel zuipen. Ja, eigenlijk is het is best gek dat we zo luchtig over alcohol doen. Zeker als je bedenkt dat 10% van de Nederlandse bevolking probleemdrinker is. Dat wil zeggen dat je over een langere tijd veel drinkt en daardoor problemen krijgt met je gezondheid, werk, vrienden of je relatie .

Black out
Kan je je zuipavontuur (deels) niet meer kunt herinneren? Dan noem je dat een blackout. Oftewel: je hebt je mooie hersenpan een flinke klap gegeven. En dat is vooral schadelijk als je jong bent. Je hersenen ontwikkelen zich namelijk tot je 24e en sommige onderzoeken laten zien dat deze ontwikkeling doorgaat tot je 30e. Wil je je hersens een beetje heel laten? Drink dan niet meer dan vijf glazen per avond of drink even een paar dagen niet als je net een avond flink uit de bocht bent gevlogen.

Kill je kater
Wil je een kleinere  kater ? Drink dan bij elk glas alcohol ook een glas water. Is dat plan aan het einde van de avond mislukt? Zorg dan dat je genoeg water drinkt voor je gaat slapen. Pas wel op, in een keer anderhalve liter water achterover slaan ter compensatie is niet zo’n goed idee. Je kunt dan een watervergiftiging oplopen. Drink een groot glas water, eet misschien nog iets en drink daarna nog een glas water. Zo ga je uitdroging van je lichaam tegen en een hell of a kater.

Wat je ook in huis kunt halen is O.R.S., oftewel Oral Rehydration Solution. Dat is een middel speciaal tegen uitdroging, normaal gesproken bij diarree. Er bestaan ook andere anti-katerdrankjes, informeer eens bij je drogist of apotheek. Het betekent natuurlijk niet dat je met allemaal middeltjes je kater helemaal kunt vergeten. Als je het echt flink op een zuipen hebt gezet, dan is een kater nou eenmaal de prijs die je betaalt voor die avond.

Vragen of stoppen?
Als je structureel 6 tot 7 glazen alcohol per dag drinkt en je het gevoel hebt dat je niet zonder kunt, dan kan het zijn dat je een ernstig alcoholprobleem hebt. Wil je er iets aan doen of heb je vragen over alcohol? Neem dan contact op met Jellinek.

Artikelen

Afbeelding van Bastiaan neemt een groot risico en combineert alcohol met cocaïne | Drugslab

Bastiaan neemt een groot risico en combineert alcohol met cocaïne | Drugslab

12 jul 2019
Afbeelding van Bastiaan voelt zich verdoofd na het drinken van absint | Drugslab

Bastiaan voelt zich verdoofd na het drinken van absint | Drugslab

31 mei 2019
Afbeelding van Seks op drugs | Alcohol, cannabis en XTC

Seks op drugs | Alcohol, cannabis en XTC

11 apr 2019
Afbeelding van Bastiaan met alcohol op achter het stuur | Drugslab

Bastiaan met alcohol op achter het stuur | Drugslab

25 jan 2019

Videos

Afbeelding van Tim bezoekt korsakov verpleeghuis

Tim bezoekt korsakov verpleeghuis

31 mei 2018
Afbeelding van Gwen en Jan zuipen zich een blackout

Gwen en Jan zuipen zich een blackout

15 sep 2014
Sfeerbeeld BNNVARA programma's