Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Afscheiding

Heb je een vagina? Dan heb je net als elke andere vrouw afscheiding. Hoera! Waarom hoera? Afscheiding voert dode cellen en schadelijke bacteriën af en helpt zo vaginale infecties voorkomen. Oftewel: afscheiding houdt de poes gezond.

In alle geuren en kleuren
Afscheiding heb je in verschillende kleuren, geuren en diktes. Dit hangt samen met je menstruatie cyclus, wat je eet en drinkt, of je anticonceptie gebruikt en of je bijvoorbeeld seks hebt gehad. Als je helemaal gezond bent, is je afscheiding geurloos of een beetje zurig. Meestal droogt het gelig op.

Vis, kaas, bleek, metaal, brokkelig
Een witte, brokkelige afscheiding duidt meestal op een vaginale schimmelinfectie . Een gek geurtje duidt op een bacteriële vaginose, maar je kan het ook eventjes krijgen als je een flinke sport- of vrijpartij hebt gehad. Heb je ‘afwijkende’ afscheiding? Dan is dat helemaal niet jouw schuld. Het kan echt iedereen overkomen, zelfs Kim Kardashian. Ben je niet tevreden met je afscheiding? Wees dan niet bang om naar de dokter te gaan. 

Poesjes houden niet van zeep
Ook belangrijk om te weten: was je poes nooit met zeep of een vaginale douchegel en gebruik geen vochtige doekjes uit de winkel. Je vagina is een zelfreinigend orgaan en heeft geen hulp van zeepjes nodig. Die verstoren namelijk de natuurlijke zuurgraad van je vagina en daardoor gaat je afscheiding gek doen. Gewoon kraanwater en eventueel een washandje.

Artikelen

Afbeelding van Emma Wortelboer over jezelf vingeren | De Seksmobiel

Emma Wortelboer over jezelf vingeren | De Seksmobiel

11 mrt 2019
Sfeerbeeld BNNVARA programma's