Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Absint

Ze zeggen dat schilder Vincent van Gogh zijn oor afsneed onder invloed van dit groene drankje. Niet gek als je je bedenkt dat het alcoholpercentage van Absint kan oplopen tot 70 procent. Ook staat het drankje bekend om haar hallucinerende werking. Daarom is het van 1909 tot en met 2004 verboden geweest in Nederland. Inmiddels mag je het weer drinken.

Artistiek Absint
Absint wordt gebrouwen van onder andere anijs, absintalsem, venkel en kruiden. En heeft dus een behoorlijk hoog alcohol percentage. Kadeng, kater in je face! Kunstenaars gebruikten het ter inspiratie. Omdat je er dus keihard van schijnt te trippen. Kunstenaars Oscar Wilde en Marie Corelli zagen na een paar glazen groene vlammen en duivels uit ramen komen. En van Gogh sneed er dus zijn oor af. Oeps...

Er was een tijd dat Absint verboden was. Dit had vooral te maken met de vermeende hallucinogene werking én de gifstoffen die erin zaten. Grote boosdoener is het bestanddeel Thujon. Later bleek dat de psychoactieve werking van dit bestanddeel, hetgeen waar je zo hard op gaat, slechts alleen bij zeer hoge doseringen plaatsvindt. Dus was Absint weer back in business! Maar wel met slechts 35 milligram Thujon per liter.

Alsnog is het wel een béétje oppassen geblazen, want je kunt er kotsmisselijk van worden. En katjelam. Veel drinkers maken de fout om Absint puur achterover te slaan. Iets waar je lever en maag je niet bepaald dankbaar voor zijn. Hoe je je lever maag en katerhoofd wél tevreden houdt? Water, suiker én een speciale Absintlepel. Of het groene goedje überhaupt niet aanraken natuurlijk.

Brouwen maar!
De lepel hoort thuis op je met 3cl Absint gevuld glas. Hier plaats je het suikerklontje op. Vervolgens giet je er ijskoud water overheen, wat het suikerklontje oplost. En tadaa: je Absintdrankje is ready to serve.

Wil je absint drinken of heb je vragen?  Check dan de website van Jellinek.

Artikelen

Afbeelding van Bastiaan voelt zich verdoofd na het drinken van absint | Drugslab

Bastiaan voelt zich verdoofd na het drinken van absint | Drugslab

31 mei 2019
Sfeerbeeld BNNVARA programma's