Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Aanraken

De een mag het wel, de ander mag het niet: jou aanraken. Belangrijk is daarom dat je voordat je iemand aanraakt, vraagt of die ander het oké vindt.

Dit heet met een sjiek woord consent en dat doe je zo: ‘Hee, zou je het oké vinden als ik aan je billen/buik/borsten/lul/kut/navel/whatever zit?’. En voor de duidelijkheid, je vraagt natuurlijk niet aan de eerste de beste in de tram, want die zit daar doorgaans niet op te wachten. Dit vraag je aan iemand waar je al een beetje romantisch mee bent.

Ga aanranding uit de weg
Ben je in romantische sferen en zijn de aanraakvragen netjes gesteld en met een volmondig “Ja!” beantwoord? Dan kan het feest beginnen! Maar houd er wel rekening mee dat de ander ook van gedachten kan veranderen. Of iets toch niet helemaal prettig vindt. Dus, zijn jullie bezig en geeft de ander aan iets toch niet te willen? Stop dan ook direct. Aanraken als de ander niet instemt met een aanraking, betekent al snel aanranding. En daar moet je ver vandaan blijven.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's