Seks & Drugs woordenboek

2C-B

2C-B is een synthetische stimulant en tripmiddel. Het middel is een chemisch broertje van mescaline. Het effect van 2C-B hangt af van de dosering. Bij een lage dosering, tot ongeveer 12 mg, lijkt het effect op dat van MDMA. Je voelt je dan opgewekt en euforisch. Bij een dosis van boven de 15 mg ga je van 2C-B pas echt trippen.

Werking
De uitwerking van 2C-B is net zoals alle drugs verschillend per persoon. Zo zijn er mensen die er heel relaxed van worden, stuiteren van de energie of die er geil van worden. Ook kan je dus gaan trippen van de 2C-B. Deze trip verschilt per persoon. Je beeld van realiteit kan veranderen. Denk aan vervorming van voorwerpen en gezichten. Ook kunnen kleuren veel intenser worden. Maar ook geuren en geluiden kan je anders gaan interpreteren. In vergelijking met paddo’s en LSD is de trip makkelijker te sturen, maar dat hangt natuurlijk ook af van hoeveel je neemt. Een trip duurt zo’n drie tot zes uur.

2C-B wordt ook wel gebruikt als afrodisiacum. Dit is een stofje dat ervoor zorgt dat je geil wordt. Tot 1997 werd 2C-B in de smartshops verkocht als een legale afrodisiacum. In datzelfde jaar kwam de drugs op lijst 1 van de Opiumwet. Sindsdien is het dus een harddrug en is produceren, verhandelen en in het bezit hebben van de drugs strafbaar.

Risico’s
Aangezien je 2C-B in een capsule, poeder of pilletje koopt weet je nooit zeker hoeveel milligram je inneemt. Het is dus eigenlijk altijd een verrassing wat voor effect er bij jou ontstaat. De scheidingslijn tussen trippen en chillen is erg klein. Laat daarom altijd je drugs testen zodat je de risico’s beter kunt inschatten. Dit kan trouwens anoniem. Check hier voor een adres bij jou in de buurt.

Van trippen op 2C-B kan je angstig worden, gaan flippen en de controle over jezelf verliezen. Als het niet goed valt bij iemand of jezelf, probeer dan de persoon duidelijk te maken dat het effect tijdelijk is en er dus weer een eind aan de trip aan komt. Het is ook handig om een nuchtere vriend om je heen te hebben tijdens je trip. Hij of zij kan dan het overzicht bewaren en je eventueel geruststellen. Trek je de trip nou echt niet meer? Eet dan wat of neem dan wat vitamine C, dextrose of een zoet drankje. Daar kikker je van op!

Het kan ook voorkomen dat je emoties op en neer gaan bouncen. Op het ene moment ben je heel vrolijk en kun je de wereld aan, een paar seconden later heb je nergens meer zin in en is iedereen en alles tegen je. Net zoals bij MDMA, speed of XTC moeten je hersenen weer bijkomen van de klap. Na het gebruik van 2C-B kun je je een tijdje down voelen.

Als je al niet lekker in je vel zit, raden we je af om te experimenteren met drugs. De kans is groot dat je dan een nare ervaring krijgt. Een trip is namelijk verbonden aan je mood. De combinatie met alcohol, medicijnen en drugs raden we je altijd af. Je brouwt dan eigenlijk een gevaarlijke cocktail in je lichaam waarvan je de uitwerking nooit goed kunt inschatten.

Verslaving
2C-B is niet verslavend, maar je lichaam went wel aan de stof. Daarom zal je steeds meer nodig hebben om het gewenste resultaat te krijgen. Het kan zijn dat je weer snel verlangt naar een nieuwe ervaring. Dat is per persoon natuurlijk verschillend. Sommige mensen vinden het leuk om een keer iets te gebruiken en dan een hele tijd niks. Andere mensen kunnen bijvoorbeeld niet meer uitgaan zonder drugs. We raden je aan om hier een goede balans in te vinden. Word niet afhankelijk! Dus geniet, maar met mate.

Gebruik
Sta je op het punt om 2C-B te gebruiken? Houd dan rekening met de volgende dingen:
- Gebruik 2C-B in een vertrouwde en comfortabele omgeving.
- De effecten zijn te sturen, dus leuke mensen, muziek en video’s kunnen jouw trip helpen.
- Zijn de effecten toch niet chill? Eet wat of neem vitamine C, dextrose of zoete drankjes.
- Het kan zijn dat je mentale problemen triggeren of versterkt.
- Je kan een bad trip krijgen.

Dosering
De dosering van 2C-B is afhankelijk van je gewenste trip en de sterkte van je pil. Een lage dosering (5-15mg) geeft een euforisch, oppeppend effect. Van een hoge dosering (vanaf 15mg) kun je gaan hallucineren tijdens je trip. De effecten van 2C-B houden ongeveer 3 tot 6 uur aan.

Kijk hier hoe Nellie reageert op 2C-B