Spuiten en Slikken

Wat is een seksuele fetisj?

  •  
30-03-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
30163 keer bekeken
  •  
Wat is een fetisj
We worden bijna allemaal weleens geil. De een wordt harstikke heet van een prachtig paar prammen. En de ander krijgt een strakgespannen voorhuidje van een goedgevormde bil. Dat vinden we allemaal niet zo gek. Maar als je écht een fetisj hebt dan word je niet per se geil van tieten, billen, pikken of kutten. Nee, dan is er meer voor nodig. Of beter gezegd iets speciaals.
Wat laat de sappen dan wel vloeien?
Fetisjisten geilen niet alleen op een sexy man of vrouw. En dus ook niet op de standaard lichaamsdelen waar anderen hitsig van worden. Nee, mensen met een seksuele fetisj geilen op specifieke voorwerpen, lichaamsdelen of rituelen. Zo kan iemand een snoeiharde snikkel krijgen van snot. Of een druipende grot van gips. En één van de bekendere fetisjen: geil worden van voeten.
Wat voor fetisjen zijn er allemaal?
Een aantal veelvoorkomende fetisjen (naast voeten) zijn latex, leer, rubber, plas, kleding en BDSM. Maar dat is pas het topje van de eikel. Bedenk iets en er is waarschijnlijk een fetisj van. En daarom is de ene fetisj makkelijker bespreekbaar dan de ander. Zo kan jouw liefje het bloedgeil vinden als jij hoge hakken draagt. Maar het kan ook zo zijn dat je moppie wil dat jij hem/haar neukt terwijl je een pluche dierenpak draagt. Of zelfs over hem/haar heen plast of poept. Nou is het over het algemeen niet heel gek om naar die hakken te vragen. Maar over pluche pakken en kakken beginnen is een ander verhaal.
Is dat gek?
Nee. Een fetisj hebben is niet gek. En je kan er niks aan doen dat je de fetisj hebt. Je kiest er namelijk niet voor. Ook is het niet heel uniek om een fetisj te hebben. Woensdag 28 maart gooiden we een poll online en daar gaf meer dan 50 procent aan een fetisj te hebben. Niet iedereen die daarop gestemd heeft zal echt een fetisj hebben. Het zullen vooral voorkeuren zijn. Als je écht een fetisj hebt dan word je namelijk uitsluitend of hoofdzakelijk opgewonden van jouw fetisj. Zonder de fetisj word je dus minder opgewonden en geeft seks minder voldoening.
Hoe kom je dan aan een fetisj?
Je wordt niet met fetisjisme geboren, nee fetisjen ontstaan. Soms krijg je een fetisj door (trauma)shit uit je jeugd. Anderen vinden het gewoon superlekker. Niet omdat ze daarvoor kiezen, maar omdat het zo is. En iedereen kent wel iemand met een fetisj. Ook al weet je het misschien niet. Het is namelijk niet een of andere afwijking waar je vanaf moet. Dus geniet er gewoon van! Zolang je er niemand pijn mee doet of kwetst zit je goed.
Geil grotje
Fetisjisme is ook niet iets nieuws en alleen van deze tijd. Zelfs de beroemdste lover ooit geilde op wiebelende teentjes. De enige echte Casanova! Ook is er een kinky porno-wandschilderingen van 2500 jaar geleden gevonden. Hierop wordt een chick flink van achter genomen en met een zweep bewerkt. KTSSJJJJ!!
Gwen dook in de fetisjen en heeft dinsdag een heel bijzondere gast. Check het om 22 uur op NPO 3!
Delen:

Meer over dit onderwerp