Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Trippers is terug!

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
306 keer bekeken
  •  
maurice usa foto site
Maak kennis met TRIPPERS! Het vervolg op Spuiten en Slikken op Reis, maar dan nog vetter, spraakmakender en heftiger. In Trippers ligt de focus niet langer alleen op seks en drugs, maar maken we reportages over alles wat jongeren in het buitenland bezighoudt. Jan Versteegh, Geraldine Kemper, Maurice Lede en Linda Hakeboom gaan hiervoor de hele wereld over.
De presentatoren maken indringende en soms schokkende verhalen over seks en drugs. Ze duiken in de levensstijlen en subculturen van hun leeftijdsgenoten over de hele wereld.
Cracklands in Brazilië
In de eerste aflevering reist Geraldine af naar de Braziliaanse favela’s. Ze komt middenin een oorlog terecht tussen drugsbendes en politie. Het geweld komt in zo’n heftige spiraal terecht dat zelfs het leger moet worden ingezet. Geraldine praat met bewoners, bendeleden, slachtoffers, kinderen en politie in de hoop te doorgronden hoe het is om in zo’n heftige situatie te moeten leven.

Bare-knuckle fights
In de tweede aflevering (regie: Simon van Rooijen) reist Linda Hakeboom af naar het Noord-Engelse dorpje Appleby, waar één keer per jaar 5000 Gypsies bij elkaar komen. Ze bezoekt het evenement en ontdekt hoe deze gesloten wereld met sterke familiebanden en een spijkerharde omerta opereert. Familievetes worden met de blote vuist uitgevochten in  bare-knuckle-fights  en meisjes versieren doe je door trots te paraderen met je paard. De Gypsies kennen God noch geboden en de enige verantwoording die ze moeten afleggen is aan elkaar.

Smokkelroute van Columbiaanse coke 
Verder reist Jan dit seizoen naar het Verenigd Koninkrijk waar hij met eigen ogen ziet hoe mensen in Engeland door armoede op grote schaal verslaafd raken aan Spice: een goedkope, synthetische, zeer verslavende drug. En hij volgt de smokkelroute van de Colombiaanse cocaïne. Hij ziet hoe de politie een drugslab opblaast maar dat er ondanks dat nog heel veel pure coke z’n weg naar de toeristische gebruiker weet te vinden. Geraldine bezoekt de sloppenwijken van Rio de Janeiro om daar de hitsige danscultuur van de 'Favela Funk' te onderzoeken. Linda reist af naar Rusland, waar men het niet vreemd vindt dat vrouwen hun schoonheid schaamteloos inzetten om rijk te worden. Maurice onderzoekt de wapencultuur van de Verenigde Staten, stapt in het leven van een Amerikaanse politieagent en ziet hoe politieteams op de weg en in de lucht de strijd met criminelen aangaan.

Meer Trippers? Volg @trippersnl op Instagram! 
TRIPPERS ZIE JE VANAF NU ELKE MAANDAG OM 21.15 UUR OP NPO 3.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.