Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Tim's Tuintje: het kromme wietbeleid van Nederland

  •  
22-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Main voor facebook
De wetgeving rondom wietteelt is vercrackt. Wél mogen verkopen maar niet mogen inkopen. Een rare regel die nog krommer is dan de ingegroeide teennagel van je oom. Maar daar komt hopelijk verandering in. De Tweede Kamer stemde namelijk op 21 februari 2017 vóór de regulering van de wietteelt. En dat werd verdomme tijd ook. De Eerste Kamer moet de wet nog goedkeuren. Dus ontpop de champagne nog maar niet. Maar de eerste stap is gezet!
Maar wat maakt het huidige systeem nou zo fokking krom? Tim trok in 2012 zijn stoute tuinschoentjes aan en maakte een tiendelige serie over de wondere wereld van Nederwiet. Hij spreekt met voorstanders, tegenstanders, wetgevers, handhavers, werknemers, werkgevers, politici, happy gebruikers en slachtoffers. Eerste Kamer, kijken jullie mee?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.