Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Supermarkten stoppen met verkoop energydrink aan jongeren

  •  
02-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
energydrink sahil
Aldi en Lidl stoppen met het verkopen van energydrink aan jongeren onder de veertien jaar. Ze zijn de eerste supermarktketens in Nederland die een keiharde grens instellen. Vorig jaar besloten een aantal Britse supermarkten al te stoppen met de verkoop van energydrink aan kinderen.
Ga 's middag naar een random supermarkt in de buurt van een school en je staat in een giga rij vol kids die allemaal blikjes energydrink en een frikandelbroodje afrekenen. Die tijd is dus straks voorbij. Gelukkig, want het is strontirritant. En energydrink is natuurlijk niet zo best voor kinderen. Dat hoeven we je niet meer te vertellen.  Dat deden we namelijk een tijdje geleden al. En toen schreven we ook dat kinderartsen graag een verbod wilden op de verkoop ervan aan kinderen onder de achttien jaar. Dat hebben ze nu dus (deels) voor elkaar.

Marjon Bachra van de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht is in ieder geval blij met de maatregel. Ze zegt tegen persbureau ANP dat energiedrank een grote aantrekkingskracht heeft op jongeren en dat het drinken ervan geen gezonde keuze is. Voedselwaakhond Foodwatch doet er nog een schepje bovenop en roept andere supermarkten op 'om het goede voorbeeld van Aldi en Lidl te volgen'.

Sahil was benieuwd hoe slecht energydrink nou écht voor je is. Daarom dronk hij voor ons experiment tien blikjes enerydrink per dag. Hoe dat afliep zie je hier:
Delen: