Spuiten en Slikken

Mensen met deze oogkleur zijn vaker alcoholist

  •  
28-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
239 keer bekeken
  •  
optie 3
Als je zo lam als een koekje bent. Dan ben je blauw. Of bezopen. Of gewoon dronken. En er zijn nog veel meer benamingen. Maar vooral blauw is even belangrijk. Waar dat vandaan komt? Daar verschillen de meningen over. Er worden allemaal historische dingetjes aan gelinkt. Maar écht zeker weten we het niet. Tot nu! Nou, ja niet echt. Maar de kleur blauw heeft dus wel wat met alcoholisme te maken.
WAT DAN?!
Nou, mensen met lichtgekleurde ogen (blauw, groen, grijs en lichtbruin) hebben een hogere kans op alcoholisme. En bovenaan die potentiele lamballen lijst staan mensen met blauwe ogen. Verzinnen we niet zelf. Nee, er zijn twee onderzoeken gedaan. Eentje in 2000 en eentje in 2015 . En beide onderzoeken zeggen dat mensen met blauwe ogen het vaakst alcoholist zijn.
Weest gerust
Wil natuurlijk niet zeggen dat alle blauwogige mensen alcoholist zijn of worden. En op de vraag ‘Maar waarom dan?’ zeggen de onderzoekers: ‘Ja weten we ook niet joh.’. Dus veel meer dan een leuk weetje is dit niet. Maar je kan natuurlijk wel even bij je vrienden checken of het een beetje klopt. Laat het ons even weten in de comments! #vindenweleuk
Delen:

Meer over dit onderwerp