Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

MBO’ERS ROKEN MEER. HBO’ERS DRINKEN MEER.

  •  
14-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Trimbos onderzoek_4250063278.jpg
Er is weer een ‘wat gooien 16 tot 18-jarigen in hun lijf wat eigenlijk niet mag of kan’ onderzoek van het Trimbos geweest. En dat betekent: nieuwe feitjes! Komt ie.
Veertien procent van de 17-jarige drinkt meer dan tien glazen alcohol per weekend. Niet shocking. Wel een dingetje, omdat je natuurlijk op je 17e eigenlijk helemaal niet mag drinken.
MBO versus HBO
Verder hebben 17-jarige MBO’ers de afgelopen maand meer gerookt (33%) dan 17-jarige HBO’ers (25%). En dronken de 17-jarige HBO’ers weer een stuk meer (80%) dan hun leeftijdgenoten op het MBO (61%).  
Jongens blowen en XTC is favoriet
Er blowen twee keer zoveel jongens als meisjes. En wat betreft harddrugs is bij de 16 tot 18-jarigen XTC nog steeds de favoriet. Een kleine 10% heeft wel eens een pilletje gedropt. Amfetamine (4%) en coke (3%) staan op de tweede en derde plek.
Meer 'foei niet doen' campagnes dus
Wat je met deze info kan? Weinig. Meer chille info voor overheden en zo. Komen er weer meer campagnes voor bewustwording.
En wat moet ik hiermee?
Weinig. Misschien handig voor een stil momentje in de kroeg. Als je moeder gilt dat iedereen tegenwoordig maar aan de pillen zit. Of als een HBO’er naar je schreeuwt dat je niet zoveel moet drinken. Of… goed. Naja. Doe er je voordeel mee. 

Meer over:

meer, mbo, roken, teer, hoesten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.