Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Kijktip: Geslacht!

  •  
14-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
277 keer bekeken
  •  
#heerlijkeerlijk_1537580328.png
Welke rol speelt het geslacht in onze maatschappij? Waarom heb je alleen man en vrouw? Bestaat er dan niks tussen? Voor Ryanne van Dorst aka Elle Bandita is dit een persoonlijk onderwerp, want zij voelt zich geen van beide. De grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen steeds meer. Ryanne onderzoekt die grenzen in het nieuwe programma Geslacht!
GESLACHT! AFLEVERING 1
Ryanne begint openhartig door te vertellen dat als hermafrodiet is geboren. Ze is geboren met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. Doktoren besloten dat ze een meisje moest worden en na behandelingen is ze zo opgegroeid. Maar ze voelt zich eigenlijk helemaal geen vrouw, maar "ook geen gast". Ze zoekt op wat het betekent om vrouw of man te zijn.
‘Stevige klauw voor een wijf’
Dat doet ze onder andere met haar ex-schoonmoeder Patricia Paay. Ook ondervraagt ze Maxim Hartman. Wat is nou zijn visie op de rol van de man in onze samenleving? De eerste ontmoeting tussen die twee begint al goed. “Zo! Da’s een stevige klauw voor een wijf”, zegt hij als hij haar de hand schudt.
Onaangepast, ongepolijst en ongebruikelijk
Dit is het eerste programma dat Ryanne presenteert. En dat doet ze fokking fantastisch! NRC kopte ‘Ryanne van Dorst is overrompelend naturel’. Het Parool noemt Geslacht ‘vintage BNN: onaangepast, ongepolijst en ongebruikelijk’. En ook op Twitter (het leeft nog!) kreeg Geslacht een hele bak vol liefde, props en respect over zich heen.

Vanavond!
Vanavond is de tweede aflevering. Ryanne gaat samen met Drag Queen Snorrela hormonen testen. En ze gaan samen naar een poseerworkshop. Oh en, over lichamen gesproken: Ze maakt kennis met een meisje dat (net zoals Ryanne) mannelijke en vrouwelijke eigenschappen heeft. 
Geslacht zie je iedere dinsdag rond 22:05 uur op NPO3. Kijken dus!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.