Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Je drugs laten testen: zo werkt het

16-10-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
4864 keer bekeken
  •  
drugs laten testen
In Nederland kan je jouw drugs laten testen. En dat is een hele goede zaak. Want ook al staat je dealer elke week bij je op de stoep, je weet nooit wat hij of zij nou echt verkoopt. Of hoe sterk de drugs is. Een paar milligram verschil heeft namelijk een groot effect op je avond. Laat staan een hele. En wat als je dealer per ongeluk de coke heeft verwisseld met keta? Hallo k-hole. Kortom laat je drugs testen! Hoe dan? Dat leggen we hieronder even uit.
Hoe werkt het
Om te beginnen is het belangrijk om te melden dat het laten testen van je drugs volledig anoniem is. Je kan daarom ook alleen maar met contant geld betalen. Fijn voor als je geen bankrekening op de Kaaimaneilanden hebt. En je kan dus vrijwel alle soorten drugs laten testen. Pillen, poeders, vloeistoffen, capsules, paperstrips, en kristallen. Maar kom niet meteen met je hele apothekerskast aanzetten. Je kan maximaal drie monsters per keer laten testen waarvan er maar eentje naar het lab kan worden gestuurd.
Twee soorten testen
Jellinek geeft aan dat elke instelling die de testen afneemt eigen regels heeft, maar over het algemeen kan je kiezen uit twee verschillende testen. De eerste optie is een reagenstest (marquistest). Hierbij brengen ze een deel van jouw drugs samen met een vloeistof en die verandert van kleur. De test wordt dan bijvoorbeeld bij MDMA paars tot zwart en bij amfetamine of methamfetamine oranje tot bruin. En zo krijgen allerlei soorten drugs een eigen kleur en weet je wat er ongeveer in zit. Deze test is klaar terwijl je wacht, maar geeft dus eigenlijk alleen een indicatie van welk stofje het is en niet hoeveel van die stof erin zit.
Alleen bij pillen (XTC) is het mogelijk om direct een volledige uitslag te krijgen bij deze test. Als je een volledige pil meeneemt dan wordt de pil naast de getest ook gemeten en er wordt gecheckt ze jouw type pil al eens eerder getest hebben. Als jouw type pil al eerder getest is dan krijg je meteen de uitslag en anders kan je hem naar het lab laten sturen.
De tweede optie is dus een laboratoriumtest. In dat geval wordt jouw drugs naar het lab gestuurd en daar grondig gecheckt op de werkzame stoffen en hoeveelheden. Op deze manier weet je precies wat er in jouw drugs zit. Maar het duurt in dit geval wel ongeveer een week voor je weet wat je hebt. Maar goed, dan weet je dus wel zeker dat je geen (gevaarlijke) meuk neemt. Je krijgt na het inleveren van je drugs een samplenummer en één week later kan je telefonisch de uitslag opvragen. Bij GHB en LSD kan dit tot twee weken duren.
Hoeveel drugs moet je afstaan
Om pillen te laten testen moet je een hele pil meenemen met het logo goed zichtbaar. Als er een logo op zit natuurlijk. Doe je alleen de reagenstest dan schrapen ze een beetje van je pil af en krijg je de rest terug. Stuur je hem naar het lab dan ben je een hele pil kwijt. Wil je weten wat voor poeder er in je pack zit dan heeft het lab ongeveer 100 tot 150 milligram nodig en is het een vloeistof dan vragen ze om minimaal 0,5 en maximaal 10 milliliter.
Kosten
Als je jouw drugs laat testen in Hilversum of Utrecht dan is dat vooralsnog gratis. En een test in Amsterdam kost je 2,50 euro. Het kost je dus ongeveer een biertje om zeker te weten dat je drugs goed is. Gewoon doen dus.
Wat kan niet
Je kan niet je ouders, familie of een maatschappelijk werker op pad sturen om jouw drugs te laten testen. Het is de bedoeling dat de consument zelf zijn of haar drugs laat testen. En als mocht je van plan zijn om zelf in een chemische gaarkeuken drugs te gaan produceren dan moeten we je ook teleurstellen. Je kan namelijk geen grondstoffen voor drugs laten testen. Of beter gezegd: er wordt niet getest voor dealers en producenten.
Ben je een consument dan zijn er een paar dingen die je niet kan laten testen. Medicijnen en legale of gedoogde drugs worden namelijk niet getest. En voor meer informatie over anabolen kan je naar de anabolenpoli. Ook is het niet de bedoeling dat je drugs laat testen die je in het buitenland hebt gekocht.
Waar kan je drugs laten testen
Er zijn verschillende punten in heel Nederland waar je drugs kan laten testen. Zo heb je locaties met een testservice waar je direct door middel van een reagenstest het resultaat hebt. En er zijn inleverpunten waar je alleen de drugs kan inleveren om naar het laboratorium te sturen. Als je wil weten of er eentje bij jou in de buurt zit dan kan je dat zien op de onderstaande deze kaart.
Drugs testen tijdens ADE
Omdat het tijdens het Amsterdam Dance Event extra druk is opent Jellinek naast hun standaard testlocaties, een extra locatie. Op 17, 18, 19 en 20 oktober (2018) kan je daarom ook terecht op de 1 e Constantijn Huygenstraat 38. Let wel op dat alle testlocaties bepaalde openingstijden hebben. Alle adressen en openingstijden van de testlocaties van Jellinek vind je hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.