Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

"Ik vertrouwde het drankje dat hij me gaf niet"

  •  
30-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
269 keer bekeken
  •  
thumb_askangela
Een hand op je kont, iemand die veel te dichtbij staat of ongevraagd geschuurd worden. Klinkt bekend? Seksuele intimidatie komt helaas nog vaak voor. Zo'n 62% van de seksuele intimidatie speelt zich af in het uitgaansleven. Daarom is Spuiten en Slikken samen met het team van Make Holland Great Again de actie #AskforAngela gestart om het uitgaansleven veiliger te maken. Het idee is simpel: als je je tijdens het uitgaan niet veilig voelt, loop je naar het personeel en vraag je naar Angela. De persoon achter de bar weet dan precies wat hij of zij moet doen en helpt jou uit een vervelende situatie. In Engeland is het al een succes. Wij gingen een nachtje uit met de vraag: wanneer had je naar Angela willen vragen?

Ruben, 23

_2380273 2
Ik heb het een keer gehad dat er een dude naar me toe kwam die ik helemaal niet kende. Hij gaf mij ineens een drankje en ik vond dat een beetje raar. Ik wilde ook niet met hem praten. Ik heb mijn drankje ook gelijk terug gegeven aan de bar. Ik vertrouwde het niet. Ik had zelf niet het gevoel dat ik naar Angela had moeten vragen, want ik heb het gewoon zelf opgelost. Maar hij had het natuurlijk ook bij anderen kunnen doen, dus achteraf had ik het eigenlijk wel willen doen ja.

Aagje, 20

_2380281 2
"Ja, zeker. Ik kom uit Gent en ik word regelmatig lastiggevallen op plekken waar veel studenten uitgaan. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat ik bij de groep blijf. Dan voel ik me veiliger."

Nassim, 21

_2380240 2
Gelukkig ben ik nog nooit in zo’n situatie terecht gekomen. Ik vind het wel een goed concept, omdat je die dingen meestal niet ziet gebeuren als horecamedewerker. Het is meestal subtiel. Dus als iemand er zelf niet uitkomt, kan diegene altijd om hulp vragen.

Aisha, 19

_2380265 2
Ik ben gay en als ik dat zeg tegen jongens dan willen ze vaak dat ik ga zoenen met andere meisjes, omdat ze dat ‘geil’ vinden. Ze gaan daar best wel vaak op door omdat ze willen dat ik bewijs dat ik gay ben.. En zeggen dingen als ‘je bent te mooi om op meisjes te vallen’. Vooral als je in je eentje uitgaat of bent even de groep kwijt, dan moet er wel gewoon een mogelijkheid zijn om naar Angela te kunnen vragen dus dat vind ik een super goed concept.

Leann, 20

_2380258 2
"Ja, ik was in een club en er zaten een paar jongens achter me aan en ze zaten ook de hele tijd aan m’n billen. En toen had ik eigenlijk wel naar iemand toe moeten kunnen gaan, maar er was niemand verder. Ik ben met m’n vriendin naar het toilet gegaan. En ja dat is het eigenlijk, gewacht tot ze weg waren. Het zou wel fijn geweest zijn als ik toen naar Angela had kunnen vragen."

Valentijn, 21

_2380250 2
"Ik ben een keer door een chick in mijn kruis gegrepen, maar ik voelde me niet onveilig. Ik ben een guy dus ik zei gewoon: ‘Yo doe dat ff niet’. En klaar is kees. Ik vind het wel een goed concept want ik vind het debiel dat je iemand ongevraagd vastpakt ofzo. En ik denk ook dat Angela het een stuk laagdrempeliger maakt om om hulp te vragen. Dus dat is nice."
Delen: