Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

‘Ik kan bij oogcontact al klaarkomen’

  •  
14-11-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3591 keer bekeken
  •  
THUMB_artikelovergevoeligheid
20% van de Nederlanders is hoogsensitief. Dat betekent dat je gevoeliger bent voor prikkels, signalen en gevoelens. Drukke ruimtes, harde muziek en andermans emoties komen intenser bij je binnen. Je raakt letterlijk overprikkeld. Dat klinkt niet per se prettig. Toch kunnen we ons voorstellen dat het tijdens de seks niet verkeerd is om gevoeliger te zijn. Is het tussen de lakens een en al ellende of een seksueel paradijs als je hoogsensitief bent?

Chantie

Wanneer kwam je erachter dat je hooggevoelig bent? 

Ik kwam erachter toen ik behandeld werd voor mijn reuma. De arts keek naar mij als persoon en toen hoorde ik voor het eerst dat ik hooggevoelig ben. 


Wat zijn voor jou de voordelen?

Ik kan de emoties van mensen lezen en heb hierdoor een groot empathisch vermogen.


Hoe beïnvloedt dat de seks?

Als ik met iemand naar bed ga en die persoon maakt geluiden dan kan dat mij heel erg overprikkelen. Ik probeer me te focussen op de energie van die persoon en dat lukt dan moeilijk. Dat is natuurlijk niet fijn. Iedereen heeft wel plekken die fijn zijn om aangeraakt te worden. Als ik al fantaseer over die plekken kan ik makkelijker klaarkomen.


Zijn er plekken die dit gevoel extra stimuleren?

Ik was op vakantie in Lloret de Mar. We gingen naar het strand en ik liep met mijn blote voeten over het met steentjes bedekte strand. Ik schrok want na enkele stappen merkte ik dat ik heel opgewonden werd en ik werd nat. Vroeger schaamde ik me daarvoor, maar nu vind ik het juist wel interessant. Ik heb het ook verteld aan de persoon met wie ik nu seks heb. En toen we laatst seks hadden en ik al een keer klaar was gekomen, duurde het lang voordat ik mijn tweede orgasme kreeg. Toen we seks hadden drukte hij met zijn vingers in mijn voeten. Toen kon ik ineens klaarkomen, terwijl ik nooit door alleen penetratie kan klaarkomen.


Wat wil je andere hoog sensitieve mensen meegeven?

Je hoeft je niet te schamen dat je meer of anders voelt. Ik vind het wel mooi hoe ik ben en hoe ik me voel.Anna

Jij bent hooggevoelig, hoe ben je hierachter gekomen?

Doordat ik heel erg snel de gevoelens van anderen en ruimtes overneem. Hoe ik me voel verandert met wie ik ben. Toen ik bij de dokter kwam voor mijn eczeem en zij ging kijken naar hoe ik leef is gediagnosticeerd dat ik hooggevoelig ben.


Het klinkt niet fijn om emoties over te nemen..

Klopt, mijn lichaam is overgevoelig, vooral mijn darmen en huid. Dit komt door voeding, uitlaatgassen en stress. Als ik niet goed in m'n vel zit of overprikkeld ben reageren mijn huid en darmen daar meteen op. Ik word dan door mn lichaam stilgezet. Mijn lichaam vertelt echt hoe ik me voel.


Zijn er ook voordelen?

Zeker! Er zijn veel voordelen. Ik kan heel goed aanvoelen wanneer iets teveel wordt en wat wel en niet goed voor me is.


Hoe is dat tijdens de seks?

Mijn eerste keer seks was met mijn eerste vriend. Dat was heel fijn, maar ik kwam niet klaar. Maar toen ik later voor het eerst klaarkwam ging er een nieuwe wereld voor mij en mijn lichaam open. Ineens kon ik al die energie naar een punt sturen. Ik kan nu alleen al van oogcontact klaarkomen. Ligt er natuurlijk wel aan met wie.


Klaarkomen door oogcontact?

Zeker! Er moet wel echt een connectie zijn. Dan maakt het niet uit of je elkaar net of al een tijd kent. Dan werkt de oogtruc niet.


Wat is belangrijk in een relatie waar een hooggevoelig is?

Ik heb wel gemerkt dat als de relatie niet goed is dat seks ook niet lukt. Ik had een relatie met veel ruzie, boosheid en jaloezie. Die energie werd ook meegenomen de slaapkamer in. Daar reageerde mijn lichaam heel erg op, destijds luisterde ik hier niet naar. Ik had geen totaal geen behoefte aan seks en elke aanraking was teveel. Ik werd er zelfs misselijk van. Goedmaakseks na een ruzie zou ik dus nooit kunnen. Achteraf besefte ik me dat het dus niet per se aan mij lag maar aan de situatie. Dus in relatie tot iemand anders heb ik echt vertrouwen en eerlijkheid nodig.


Wat wil je iemand anders die hoogsensitief is meegeven?

Gebruik die hooggevoeligheid en ga onderzoeken in hoeverre je het kan pushen. Het is namelijk super leuk om te ervaren dat je door meerdere plekken klaar kan komen. Ik ontdek nog steeds nieuwe manieren.

Delen: