Spuiten en Slikken

Gemeenten staan te springen om wiet te kweken

  •    •  
08-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wiet gemeentendef
Er wordt al jarenlang gezeikt over het wietbeleid van Nederland. Je mag best toeters wegpaffen, maar het gedoogbeleid is gewoon helemaal kut. Daar gaan ze eindelijk iets aan doen. En daar zijn gemeentes toch een partijtje blij mee. Ze staan namelijk keihard te trappelen om hun eigen wiet te kweken.
Er komen namelijk wietplantages onder staatstoezicht. Lees: je kan binnenkort wietkweker van beroep worden. En maximaal tien gemeenten mogen de komende vier jaar wiet kopen van die kwekerijen. Hiervoor hebben al zo’n 25 gemeenten zich aangemeld. Het kabinet wil hiermee de criminaliteit rondom softdrugs aanpakken. Helemaal top is dat. Minder criminaliteit maar, hopelijk, vooral betere wiet voor jou.


Wel is het een beetje gek dat drie van de vier partijen in het nieuwe kabinet tegen de regulering van wiet zijn. Alleen D66 vindt het een strak plan. Maar goed, lekker belangrijk. Zolang het maar geregeld wordt vinden wij het prima.

Coffeeshophouders
Een groep van 232 coffeeshophouders vindt het een topplan. Zij willen graag spul verkopen waarvan de herkomst en samenstelling bekend is. Wel vinden de coffeeshophouders dat ze mee moeten praten over de manier waarop de staatsteelt wordt geregeld.

Joint-automaten
Ook Rotterdam ziet het al helemaal zitten. Burgemeester Aboutaleb wil de distributie namelijk zelf regelen. Nee, je kan niet bij het gemeentehuis aankloppen voor een groen zakje. Hij wil zogenaamde ‘joint-automaten’ of de verkoop online regelen. Dat lijkt de coffeeshophouders dan weer een minder strak plan. Er is dan geen toezicht op de verkoop. En als je makkelijk anoniem wiet kan scoren wordt een verslaving ook niet meer opgemerkt.

Wat vind jij?
Een joint-automaat met staatstoeters: soepel plan of ga je liever naar de shop?

Check ook even Tims tuintje voor meer info over het vercrackte wietbeleid.  
Delen:

Meer over dit onderwerp