Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Fotoreportage: anticonceptie, maar wie?

  •  
28-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
Loes 23 en Lynn 25
Woensdag was het Wereld Anticonceptie dag. Heel goed om daar even bij stil te staan. Want hoe fijn is het dat wij gewoon lekker kunnen seksen zonder dat daar gelijk allemaal baby’s van komen! Maar hoe gaan wij met anticonceptie om en wie is er eigenlijk verantwoordelijk? En wordt de mannenpil een nieuw alternatief? Dat hebben we voor je gecheckt op straat.
Rianne 28
Rianne (28)
“Ik heb de Mirena spiraal. Ik slikte al best wel heel lang de pil, en ik dacht misschien wordt het tijd om eens iets anders te proberen. Ik vind het spiraaltje wel spannend. Want het zit toch in je lijf, je ziet het niet, je voelt het in principe niet, die pil neem je elke dag. Maar ik vind het ook wel fijn. Ja mijn puistjes zijn wel weer een beetje terug en ik glim echt als een kerstbal. Maarja, dat hoort er misschien ook bij.”
Bertram 23 en Laurens 23
Bertram (23) en Laurens (23)
Bertram: “Ik vind de komst van een mannenpil een goede zaak. Ik denk dat jongens in bijna alle gevallen niet weten of het meisjes waarmee ze gesekst hebben aan de pil zit. Ze gaan er toch wel stiekem vanuit dat diegene dat doet. Het is wel eng, want je weet het niet, je hebt gewoon geen idee”
Laurens: “Ik vind anticonceptie heel belangrijk, want mensen moeten alleen een kind krijgen als ze daarachter staan en het een bewuste keuze is. En het zou eigenlijk wel zo moeten zijn dat je als man ernaar vraagt.”
Mick 18
Mick (18)
“Ik heb zelf zo’n buisje in mijn arm, Implanon. Ik heb het nu al 2 jaar, het is top. Ik wilde graag aan de pil maar ik ben onwijs vergeetachtig dus toen wilde ik een spiraal nemen. Maar een spiraal laten zetten doet pijn, dus toen kwam de dokter eerst met de prikpil en daarna heb ik zo’n buisje laten zetten.”
Thomas 22
Thomas (22)
“Er wordt toch wel van uit gegaan dat de vrouwen die dingen slikken. Ik zou best wel voor een mannenvariant open staan. Geen enkele pil slik je zonder bijwerkingen denk ik.”
Loes 23 en Lynn 25
Loes (23) en Lynn (25)
Lynn: “Anticonceptie staat voor mij echt voor zelfcontrole.”
Loes: “Ik zat eerst aan de pil, maar ik vond dat iedere keer toch wel onhandig en ik had ook last van stemmingswisselingen. Geen enkele jongen vraagt eigenlijk of je aan de anticonceptie zit. Dat is een soort van gegeven ofzo. Zo van je regelt het maar. Hoe bizar is dat eigenlijk, datdat nooit wordt gevraagd."
Michelle 21
Michelle (21)
“Ik gebruik alleen condooms. Dat is natuurlijk altijd wel een beetje eng. Veel checken. Ik heb weleens gehad dat hij scheurde, dan neem ik een morning after pill. Maar niet te vaak natuurlijk. Ik heb wel nagedacht over een spiraaltje maar ik vind het nog een beetje eng om dat echt door te zetten. De pil vind ik ook niks. Hormonen in je lichaam, ik weet het niet. Ik denk niet dat dat op de lange duur goed voor je is.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.