Spuiten en Slikken

Dit is hoe straatdealers je oplichten

  •  
17-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
826 keer bekeken
  •  
fotofotofotofoto

Deze week staat volledig in het teken van feestjes, nog meer feestjes en hier en daar wat drugs. Want ADE is losgebarsten! Maar waar haal je de drugs vandaan? Bij een dealer natuurlijk. Hoe belangrijk het is om deze drugs vervolgens te testen, laat Bastiaan zien in de nieuwe aflevering van Drugslab Extra. Want niet alles is wat het lijkt.


Voor een aflevering van Drugslab, heeft Bastiaan cocaïne gekocht bij verschillende straatdealers in Amsterdam. En dat ging hem vrij makkelijk af. Bastiaan regelde bij drie dealers telkens een gram cocaïne. Hij betaalde per envelopje coke zestig euro. Een dealer gaf zelfs aan dat als Bastiaan een toerist was geweest hij het dubbele had moeten betalen.


Maar dat niet alles is wat het lijkt bleek snel. Toen Bastiaan de drugs woog en liet testen kwam hij erachter dat hij flink opgelicht was. De eerste ‘gram’ coke woog slechts 0,862 gram. En de tweede ‘gram’ coke woog slechts 0,287 gram. De derde ‘gram’ woog 1,028 gram en woog dus meer dan voldoende. Maar toen getest werd of de substantie echt cocaïne was kwam Bastiaan tot een schokkende conclusie.


Test daarom altijd je drugs. Vooral tijdens ADE want dan neemt de straatverkoop enorm toe omdat er veel mensen in de stad zijn die daar niet wonen. En daarmee ook nepdealers die een slag willen slaan uit mensen die drugs zoeken. Als je drugs wilt regelen, doe dit dan niet op straat of in een steegje. En laat het altijd testen zodat je weet wat je gebruikt. De GGD heeft tijdens ADE zelfs extra openingstijden in de avond. Geen reden om het niet te doen dus.


Benieuwd naar het hele item? Deze check je hieronder! 

Delen:

Meer over dit onderwerp