Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dit gebeurt er als je geen seks hebt

  •  
03-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
31218 keer bekeken
  •  
OPTIE1
Wat is de invloed van quarantaine op je seksleven? Mij werd gevraagd om hier een artikel over te schrijven. En in mijn geval is het antwoord vrij simpel: mijn seksleven is voorbij. Want ik ben single. Natuurlijk draait mijn solo seksleven op volle toeren. Maar seks met iemand anders zit er even niet meer in. En dat zette me aan het denken, want wat is de invloed van geen seks hebben op je lichaam?

Je ervaart meer stress 
Door regelmatig van bil te gaan ontspant je lichaam en gaat je bloeddruk omlaag. Hierdoor kan je beter met stress omgaan. Dat is vooral handig in deze tijden. Als je geen seks hebt, is dit dus niet het geval. Dit heeft te maken met de invloed van seks op de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. Goed om te weten is dat masturberen ook helpt. Wel in iets mindere mate helaas. Maar mocht je nou angstig worden van al het nieuws, dan is het een goed idee om even met jezelf aan de slag te gaan. 

Je libido verandert 
Je zou zeggen dat je libido omhoog gaat als je een tijd geen seks hebt. Als je iets niet hebt, wil je het vaak des te meer. Maar dat geldt niet voor seks. Als je minder seks hebt, heb je uiteindelijk ook minder zin in seks. Je libido gaat dus niet omhoog maar omlaag. Dit komt omdat je lichaam minder geslachtshormonen aanmaakt als je seksleven even op een laag pitje staat. Dat is dan wel weer geruststellend. 

Je immuunsysteem verzwakt 
Seks versterkt het immuunsysteem. En dat systeem komt goed van pas in deze tijden. Tijdens seks maak je namelijk antilichaampjes aan die bacteriën en infecties buiten de deur houden. Als je langere tijd geen seks hebt dan staakt dit proces helaas en gaat je immuunsysteem omlaag. Gezond eten is altijd belangrijk maar nu dus extra belangrijk voor degenen die droog staan.

Je komt moeilijker in slaap 
Maar liefst 60% van de mensen slaapt beter nadat ze seks hebben gehad. Dus als je je veel zorgen maakt in deze tijden is het een idee om even los te gaan met je partner tussen de lakens voordat je gaat rusten. Hier zit wel een addertje onder het gras: je moet namelijk allebei zijn klaargekomen voordat je de invloed van seks op je slaap merkt. Hier komen singles er dus weer bekaaid vanaf. Gelukkig heeft een orgasme na masturbatie ook invloed op vermoeidheid. Als je klaar ben gekomen voel je je namelijk gelukkiger en zal je minder snel gaan malen over andere dingen. En dat zorgt er weer voor dat je sneller in slaap valt. Eind goed, al goed. 

Je hebt minder last van blaasontsteking
Dit is vooral bij vrouwen het geval. Als je na de seks niet meteen gaat plassen, hebben bacteriën vrij spel daar beneden. En hierdoor ontstaan blaasontstekingen. Als je geen seks hebt, loop je hier veel minder risico op. Dat is dan wel weer een kleine meevaller. 

Het gebrek aan seks veroorzaakt dus helaas wel wat negatieve invloeden op m’n lichaam. Toch hoef ik mezelf nog niet op te geven. Genoeg slapen, sporten en gezond eten geven je lichaam ook een boost. En daarnaast kan je je lichaam een beetje voor de gek houden door te masturberen. Dit is niet precies hetzelfde als seks maar het is wel goed voor je gezondheid. En laten wij nou net goede tips hebben om je solo seksleven een beetje op te krikken. Deze vind je hieronder! 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.