Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Deze drie meiden zijn Out & Proud

  •  
26-04-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1191 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2020-04-23 at 11.39.25
WhatsApp Image 2020-04-23 at 11.24.09
Naam: Nevél 
Leeftijd: 20
Twee jaar out & proud

In het verleden ben ik niet altijd Out & Proud geweest. Toen ik zestien was kwam ik erachter dat ik gay ben. Pas toen ik negentien was kreeg ik mijn eerste vriendin. Hier ben ik nog steeds mee samen. Na twee maanden met haar in een relatie te hebben gezeten kwam ik uit de kast. Zij heeft me daar bij geholpen. Toen ik eenmaal uit de kast was, was het een enorme opluchting. Als ik nu terugkijk op de onzekerheden van vroeger rondom mijn seksualiteit snap ik het nog steeds wel. Niemand had het bij mij zien aankomen en dat plaatje wilde ik graag zo houden. Uiteindelijk waren de reacties wel allemaal heel positief en hoefde ik me er geen zorgen om te maken. Vandaag vier ik Lesbian Visibility met mijn vriendin. Het is natuurlijk moeilijk om het in deze tijden echt te vieren. Maar in de toekomst zou het wel leuk zijn als hier ook echt feestjes voor zijn. De gouden tip die ik aan andere meiden mee wil geven is om vooral lekker te experimenteren. Je hoeft er niet gelijk een label aan vast te plakken. Geef jezelf de tijd om je seksualiteit te leren kennen en er comfortabel mee te worden.
WhatsApp Image 2020-04-23 at 11.35.56
Naam: Marie
Leeftijd: 21
Vier jaar out & proud

Het was voor mij een grote stap om uit de kast te komen omdat ik zoiets had van: je kan niet meer terug als het gebeurd is. Mijn grootste onzekerheid was ook om het aan mijn beste vriendinnen te vertellen. Wat als ze anders naar me zouden kijken? Of als ze zouden denken dat ik verliefd op ze ben? Maar hun reactie was totaal het tegenovergestelde. . Ze waren heel lief en accepteerden het. Als ik terugkijk naar die tijd heb ik zelfs een beetje spijt dat ik het niet eerder aan ze verteld heb. Ik denk dat ik me veel beter had gevoeld in mijn puberjaren als ik eerder de kast uit was gekomen. Ik ga Lesbian Visibility Day niet vieren. Dat gaat moeilijk in coronatijden. Maar ik vind het wel goed dat het er is. Mijn gouden tip aan anderen is om eerst jezelf te accepteren. Maar vul ook niet in hoe anderen over je gaan denken. Je maakt het veel groter in je hoofd dan dat het daadwerkelijk is.

WhatsApp Image 2020-04-23 at 14.09.28
Naam: Emma 
Leeftijd: 20
Drie jaar out & proud

Toen ik dertien of veertien was kwam ik erachter dat ik lesbisch ben. Het heeft bij mij echt wel een tijdje geduurd voordat ik Out & Proud was. Mijn omgeving was altijd heel open over seksualiteit. Het lag echt meer aan mezelf. Ik moest het gewoon tijd geven en verwerken voordat ik het met anderen kon delen. Uiteindelijk heb ik het aan mijn hele familie verteld tijdens Sinterklaas. Dat was heel luchtig, ze vroegen erna of ik nog wat wilde drinken. Vroeger was ik onzeker over mijn seksualiteit omdat ik dacht dat het raar was. Als ik er nu terug op kijk besef ik dat het echt bullshit was wat ik dacht. Als je normale mensen om je heen hebt zullen ze je er nooit raar op aankijken. Vandaag kan ik deze dag niet echt vieren. Ik ga wel met vrienden borrelen via Skype, maar dat is natuurlijk wel anders. Het zou leuk zijn als andere meiden Lesbian Visibility Day vieren door zelf uit de kast te komen. Zo heeft het toch nog iets feestelijks. Mijn gouden tip aan andere meiden is om schijt te hebben. Als jij mensen om je heen hebt die van je houden dan boeit het niet als je uit de kast komt. Dus kom vooral lekker uit de kast, het voelt echt als een last van je schouder. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.