Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

Dé Stoners Etiquette

  •  
16-12-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
710 keer bekeken
  •  
#puffpuffpass_1648211974.png
Spreek met twee woorden, strik je veters en niet praten met volle mond. Maar hoe je fatsoenlijk een jonko rookt? Dat leert niemand je. Gelukkig heb je ons. Want welgemanierd inhaleren kun je leren!
Regel 1: Gij zult niet met lege handen aankomen
Ga je een avondje dikke toeters blaffen? Kom dan niet met lege handen aan. Als je geen geld hebt om wat groens te regelen, neem dan een zak chips mee. Of ander munchies voer. Altijd goed.
Regel 2: Gij zult eerlijk zijn
Kun je niet draaien? Draai er niet omheen! Gewoon eerlijk zeggen. Niemand wordt blij van een verrotte joint. Ga wel even oefenen. Zo moeilijk is het nou ook weer niet. En je wil wel een strong independent stoner zijn.
 
Regel 3: Gij zult netjes delen
De smoke volgorde: draaier, buyer, armoedzaaier. Wie draait, steekt ‘m op. En doorpassen doe je in één richting. Het liefst met de klok mee. Mensen die dit niet snappen zijn net zo kut als een chipje dat in je tandvlees boort.
Regel 4: Gij zult niet te gretig zijn
Wie de film Friday kent weet: puff, puff, pass! Is het een joint of een blunt? Dan krijg je twee hijsjes. Een bowl of bong is één hijs. Daarna weer doorpassen! Niet zoveel smoken dat de laatste in de groep alleen een klein kut sticky krijgt.
Regel 5: Gij zult niet voor uw beurt vragen
Het is ons allemaal weleens overkomen. Je bent op een feestje en je bent je stuff vergeten. No biggie, je mag best een keertje bietsen. Maar wat je ook doet, vraag er niet al om voordat de focking joint gedraaid is. Zo kut. Als de joint in de rondte gaat kan je best vragen om een hijs. Zorg alleen dat je niet altijd die gast bent.
Regel 6: Gij zult zich bekommeren om uw medemensch
Houd de sfeer relaxed en neem het serieus als iemand bad gaat. Je kent vast het gevoel. Kutgrapjes maak je maar weer als het goed met ‘m gaat. En als iemand niet wil smoken of een rondje overslaat is dat prima. Niet gaan bitchen, groepsdruk is kut. En minder voor hun is meer voor jou!
Regel 7: Gij zult niet verspillen
Maak een keus. Óf je bent de storyteller, óf je hebt de joint. Niets is zo irritant als iemand die de hele joint in z’n klauw laat verrotten omdat ie maar blijft lullen.
Regel 8: Gij zult niet stelen
Per ongeluk de aansteker van een andere smoker jatten is onacceptabel. Er is een speciaal plekje in de hel gereserveerd voor aanstekerjatters.

Regel 9: Gij zult verstandig zuigen
Het is een joint, geen lul! Nat zuigen is nergens voor nodig. Oh, en ben je ziek? Regel dan een eigen jointje of pijp. Iedereen besmetten met jouw enge ziektes is niet cool.
Regel 10: Gij zult niet die guy zijn
Gooi het kontje niet zomaar weg, vraag altijd eerst of iemand nog wil! #affoe
Smokeavond met je maten gepland? Dit wil je op je beeldscherm! En ga je andere drugs doen? Check dan eerst de Grote Drugshandleiding voor meer tips! 
Heb je ervaring met wiet/hasj of andere drugs? Vul dan even de Global Drug Survey in! Daardoor kunnen wij weer vet veel nieuwe artikelen maken. En we zijn je eeuwig dankbaar natuurlijk. #liefde
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.