Spuiten en Slikken

Coronatijden: Wel of geen seks?

  •  
08-04-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
695 keer bekeken
  •  
photo-1526509569184-2fe126e71cd3
Je zit al meer dan drie weken in thuisquarantaine. Je kan niet meer naar de kroeg, of op date. Of nou ja, het is in ieder geval niet verstandig. Daarom is Man tot man een de campagne #NUffNIET gestart. Werkt dit of heb je wel seks? Wij vroegen dit aan Cas, Bella, Demi, Lian en Paulien. 

Paulien 
Afgelopen weekend heb ik voor het laatst seks gehad. Mijn scharrel sliep toen bij mij. Wij begonnen voor corona met daten. Hij woont samen met één huisgenoot die er heel af en toe is. Voor de rest ziet hij eigenlijk niemand en ik ook niet. Daarom heb ik ook niet echt een overweging gemaakt of we wel of niet seks moeten hebben. Maar toen ik verkouden was hebben we elkaar een tijdje niet gezien omdat ik dat wilde. Ik zou niet snel met iemand afspreken omdat ik momenteel alleen seks met mijn scharrel wil. Niet per se omdat ik hem zo leuk vind, maar meer vanwege de quarantaine maatregelen. Ik had wel een date op de planning staan met anderhalve meter afstand maar deze heb ik uiteindelijk afgezegd. Ik denk dat het lastig is om op een date anderhalve meter afstand te houden.

Demi 
De laatste keer dat ik seks heb gehad is nu bijna een maand geleden. Het was het weekend voordat we in quarantaine gingen. Quarantaine heeft mijn seksleven op hold gezet. En mijn vrijheid. En mijn stappen. Eigenlijk alles. Maar vooral mijn seksleven. De overweging om geen seks te hebben is omdat ik de richtlijnen van het RIVM volg. Je kan moeilijk seks hebben met iemand als er anderhalve meter afstand tussen moet zitten. Ik spreek nog wel potentiële scharrels via dating apps. Maar daar kun je op dit moment ook niet veel mee. Ik zie het vooral als tijdverdrijf. Ik kies er echt bewust voor om geen seks te hebben. Je kan niet garanderen dat de mensen die jij ziet geen andere mensen zien. Daarom kies ik liever voor zekerheid en doe ik het helemaal niet. Seks is geen eerste levensbehoefte. Je gaat er niet dood aan als je het niet hebt. Ik vind het wel superjammer, maar voor nu kan het even niet anders. 

Cas
Ik heb vanochtend nog seks gehad. Ik heb examens en dat is stressvol en kost veel energie. Daarom heb ik behoefte aan een soort uitlaatklep. Door seks ontspan ik. In totaal heb ik met drie jongens seks gehad sinds ik in thuisquarantaine zit. Dit zijn vaste scharrels. Ik ken ze al langer en weet dat zij zichzelf zoveel mogelijk isoleren van de buitenwereld. Ze werken bijvoorbeeld allemaal vanuit huis. Ik zit ook wel op dating apps, maar met deze mensen spreek ik niet zo snel af. Ik ken ze niet en weet ook niet hoeveel maatregelen zij nemen. Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan of ik wel of geen seks zou hebben. Het is voor mij echt een behoefte die ik vanzelfsprekend vervul. Iedereen heeft seks, het is ook een soort kracht om ermee door te kunnen gaan. Wel beperk ik het echt tot de drie mensen waar ik nu seks mee heb. Ik probeer mijn gezonde verstand echt te gebruiken in dat opzicht.

Lian
Afgelopen vrijdag heb ik voor het laatst seks gehad. De seks is eigenlijk niet zo geweldig. Het is vooral de chemie tussen ons waardoor we telkens weer samen in bed belanden. Daardoor heb ik nooit stilgestaan bij een overweging om wel of geen seks te hebben. Van tevoren maken we dan plannen om gewoon als vrienden te chillen. Negen van de tien keer eindigen we uiteindelijk in bed samen. Vaak onder de invloed, maar nuchter praten we er ook over. De laatste tijd zit ik ook meer op dating apps. Vaak omdat ik me dan verveel. Ik heb ook geen behoefte om seks te hebben met mensen die ik niet zo goed ken. Het is echt puur tegen verveling. 

Bella
De laatste keer dat ik seks heb gehad was in de eerste week van de quarantaine. Dit was een trio met een stel die ik via een datingapp heb leren kennen. Voor de corona-uitbraak hebben we elkaar al leren kennen en stond deze afspraak stond eigenlijk vast. Een week later heb ik ook nog een keer afgesproken met een jongen maar uiteindelijk heb ik geen seks gehad met hem. Dit voelde gewoon niet goed. Ik zit nu nog steeds op een paar dating apps. Maar ik merk dat de jongens waar ik mee praat toch wel willen wachten met afspreken. Hierdoor kom ik zelf ook niet zo snel in de verleiding om het wel te doen. Ik wissel wel leuke foto’s uit met de jongens waar ik contact mee heb. Dat vind ik wel een goed alternatief voor nu. 
Delen:

Meer over dit onderwerp