Dit is de oude website van Spuiten en Slikken. Voor je dagelijkse dosis seks en drugs ga je naar onze nieuwe website op NPO3.

5 redenen waarom jij je drugs moet laten testen

  •  
10-10-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
651 keer bekeken
  •  
WhatsApp Image 2019-10-10 at 16.40.04
Amsterdam Dance Event staat voor de deur. En laten we eerlijk zijn: tijdens deze midweek gebruikt bijna iedereen wel wat. Pak daarom je pillen, poeders en vloeistoffen uit de kast en ren naar de GGD. Want het is belangrijk om alles te laten testen. En wel om de volgende 5 redenen:

1. Anoniem

Je drugs testen is altijd anoniem. Dit houdt in dat niemand hoeft te weten wie je bent. Het enige dat de medewerkers van je willen weten is waar, wanneer en voor hoeveel je het hebt gekocht. Met deze informatie kunnen zij aan de bel trekken mocht er iets mis zijn met de drugs die jij laat testen. 

2. Je helpt anderen ermee

Je helpt niet alleen jezelf door je drugs te testen. Als er bijvoorbeeld een giftige stof in een bepaalde xtc-pil pil wordt gevonden dan kan het RIVM hiervoor waarschuwen. Door een flyeractie door het hele land op te zetten bijvoorbeeld. En zo help je ook anderen. 

3. Geen aanslag voor de portemonnee

In Amsterdam kan je voor €2,50- (per sample) je drugs laten testen. In andere steden is het vaak zelfs gratis. Dus voor het geld hoef je het niet te laten

4. Je bent veilig

Je hoeft nooit bang te zijn dat de politie je pakt. Deze wordt namelijk nooit op de hoogte gebracht van het feit dat jij met drugs langs bent gekomen. Hier zijn intern duidelijke afspraken over, dit houdt in dat de GGD en Jellinek nooit de politie mogen bellen. Zij hebben een geheimhoudingsplicht.


5. Alle drugs zijn welkom
Wist je dat je niet alleen pillen kunt testen? Ook poeders, vloeistoffen, capsules, papertrips en kristallen kunnen worden getest. En hoe al deze soorten worden getest kan je hier lezen. 


Wil je zien zo’n test er precies aan toe gaat? Nellie zocht het in Drugslab voor je uit. Deze aflevering check je hier.Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.