Spuiten en Slikken

10 X DE ONGESCHREVEN REGELS VAN DE WALLEN

  •  
08-09-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
34318 keer bekeken
  •  
sekswerk thumb
Sex, drugs en rock ’n roll. Dat is waar de Wallen om bekend staan. Toch is Nederlands meest beruchte buurtje voor velen gewoon een werkplek. En bestaan er meer ongeschreven regels dan waar dan ook. Dus spraken we heel wat raammeisjes. En wat blijkt? Niet de hoerenlopers, maar de dagjesmensen hebben een stukje opvoeding nodig. Dit is dé etiquette van de Wallen.
1. Maakt nooit foto’s
Je zou het haast niet geloven, maar zelfs meiden van plezier hebben een privéleven. Toch maken veel voorbijgangers gezellige kiekjes. En er worden heel wat likes geharkt door live te gaan op Insta op Facebook. Doe het niet. Zelfs niet als je net doet alsof je neus bloedt.

2. Laat je kinderen thuis
Families die tijdens moederdag op milf-safari gaan op de Walllen. Ze bestaan. Natuurlijk is het helemaal oké om met je kroost langs wat ramen te flaneren als je even ergens een oestertje wil klappen. Maar zie de Wallen niet als een gratis vervanging van een dagje Artis.3. Houd commentaar voor jezelf
Ramen zijn dunner dan je denkt. Oftewel: je hoort er alles door. Toch vinden sommige voorbijgangers het nodig om hardop hun mening te delen over wat ze zien. Dat mag natuurlijk, maar houd het lief. Niemand wordt gelukkig van seksistische beledigingen. Zelfs prostituees niet.

4. Laat klanten in hun waarde
Mannen en vrouwen die een sekswerker bezoeken, zijn niet bij voorbaat vies en zielig. Sterker nog: ze gedragen zich doorgaans netter dan de meeste dagjesmensen. Laat ze daarom lekker met rust en wijs ze niet na. Goed om te onthouden: iedereen neukt. Waar je dat doet moet je lekker zelf weten.

5. Plas in een wc
De Wallen is een van de oudste buurten van Amsterdam en staat vol met monumentale panden. Dat verdient respect. Heb je 22 bier op en kan je het echt niet ophouden? Duik een café in, leeg je blaas in recordtempo en bestel vier shotjes Jäger om jezelf te belonen voor je goede gedrag.6. Behandel prostituees niet als slachtoffers
We horen vaak alleen maar verhalen van dames die gedwongen achter het raam staan. Gelukkig werken de meeste meisjes van de Wallen er vrijwillig. Kijk daarom niet naar raamprostituees alsof ze diezelfde ochtend 30 keer anaal verkracht zijn door hun pooier. Zelfs niet als je de reïncarnatie van moeder Theresa bent.

7. Loop niet in grote groepen door de kleine straatjes
Sommige mensen vergeten weleens dat raammeisjes niet betaald worden door attractiepark ‘De Wallen’, maar keihard moeten werken voor hun centjes. Het is dan ook hartstikke not done om als onderdeel van een massa voyeurs de smalle straatjes te blokkeren. Waarom niet? Omdat klanten dan niet meer bij hun lievelingen kunnen komen. En dat kost geld.8. Niet staren
Ook al zitten sommige meisjes ingenieuzer in elkaar dan de Venus van Milo, het mag nooit een reden zijn om ze als een standbeeld te bewonderen. Bovendien houdt zo’n schouwspel oprecht geïnteresseerde klanten op afstand. En dan willen de meiden niet hebben.

9. Trek geen piemelpak aan
Hoewel sommige levensgenieters daar anders over denken, worden de meeste mensen niet aantrekkelijker door piemelpakken en piemeldiadeems. Bovendien is het al twee jaar tijd voor een nieuwe fashiontrend. Daarom een laatste suggestie: trek wat leuks aan, doe je best. Dan hebben de meiden ook eens wat leuks om naar te kijken.10. Lach niemand uit  
Als je in het dagelijks leven niet aan je trekken komt, dan is al dat bloot op straat misschien wat ongemakkelijk. Toch mag zo’n gevoel van innerlijke onvrede nooit een reden zijn om een ander uit te lachen. Glimlachen naar wie dan ook is natuurlijk top. Smile it away baby! 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door de powervrouwen van De Wallen.
Delen:

Meer over dit onderwerp