Logo Rambam
Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam

Verklaring hondenschool

23-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
577 keer bekeken
  •  
rambam
Naar aanleiding van de uitzending van Rambam van 18 januari 2018 geeft de hondenschool die in de uitzending te zien was de volgende verklaring.

Verklaring hondenschool

Op deze school komen veel honden met gedragsproblemen. De bazen van deze honden hebben meestal de beloningsgerichte methode al eerder geprobeerd, maar deze honden hebben daar onvoldoende baat bij gehad. Wij trainen zowel beloningsgericht als correctief. Afhankelijk van het karakter en gedrag van de hond worden de honden gecorrigeerd.
De hond die getoond wordt, is geen pup meer maar een jonge hond met agressie problemen die in dit fragment niet heel duidelijk naar voren komen. De agressie problemen bij deze hond zijn door onze training  opgelost.
Door de samenstelling van de beelden is er nu de onjuiste indruk ontstaan dat het geven van correcties onze enige methode is en deze bij alle honden wordt toegepast. Wij gebruiken echter praktisch alle methoden die in Nederland worden toegepast. De  getoonde beelden geven alleen de correcties weer die tijdens de gefilmde cursus hebben plaatsvonden en laten de beloningen die veel vaker worden gegeven geheel weg.
Bij het in de uitzending getoonde fragment, anders dan wordt gesuggereerd, is geen sprake van een fles vol steentjes. Gebruikt wordt een klein petflesje met slechts een laagje steentjes er in voor het geluid, zodat een hond het geluid kan associëren met een correctie. Het rammelen heeft dan exact hetzelfde effect als het bekendere werpkettinkje, dat net als de in de uitzending getoonde klikker werkt, maar dan geassocieerd met een correctie in plaats van de met een klikker geassocieerde beloning.
Er wordt vooraf met de eigenaar gecommuniceerd over alle aspecten van onze trainingen, en praktisch altijd corrigeert de eigenaar van een probleemhond zelf zijn hond.
Onze trainingen worden in de uitzending dan ook heel eenzijdig belicht.
Er zijn veel honden voor wie het werken met uitsluitend beloningen helaas onvoldoende resultaat biedt. Honden heb je in alle maten en variaties en ook het gedrag en gevoeligheid verschilt sterk per hond. Als voorbeeld: een klein lief Kaninchen, die we ook op les krijgen, zullen wij zeker niet deze correctie (laten) geven.
Wij laten eigenaren van honden met probleemgedrag nooit in de kou staan. Honden met agressie drogeren wij nooit, hoeven geen muilkorf om en zij hoeven door het volgen van een trainingsprogramma bij ons niet in te slapen!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.