Logo Rambam
Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam

Voluntourism - Statement Projects Abroad

08-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Header Rambam Najaar 2016
Verklaring van Projects Abroad, als reactie op Rambam’s uitnodiging voor een interview.
Beste Jelte,
Zoals ik aangaf kunnen we geen reactie geven op beelden en conclusies in een uitzending die we niet hebben gezien. We gaan dan ook niet in op een interview met jullie.
De informatie die ik je in mijn vorige e-mail al toestuurde is toereikend om te zien hoe wij denken over sociaal vrijwilligerswerk met kinderen en dat ook (jonge, onervaren) vrijwilligers die deelnemen voor een korte periode, meehelpen om de vooropgestelde doelen te bereiken.
De care management plannen bieden inzicht in onze doelen per bestemming, het global impact report in de resultaten van het afgelopen jaar en op de pagina’s over werken met kinderen en in onze child protection policy staat ons beleid beschreven. Dit lijkt me voor jullie uitzending goede input om ook te laten zien hoe wij als vrijwilligerswerkorganisatie te werk gaan.
Wij hebben ervoor gekozen om onze naam niet onder de algemene verklaring te zetten samen met andere vrijwilligerswerkorganisaties. De reden hiervoor is dat wij in ieder van onze bestemmingen lokale kantoren hebben met eigen personeel en wij de lokale begeleiding van onze vrijwilligers niet uit handen geven aan een partnerorganisatie. De begeleiding van vrijwilligers en het monitoren van de projecten wordt door ons eigen personeel gedaan. De verklaring zou dan niet correct weergeven hoe wij als organisatie de voorbereiding en begeleiding hebben georganiseerd. Natuurlijk zijn we het wel met hen eens dat we als organisatie er voor staan om op een verantwoordelijke manier vrijwilligerswerk te organiseren, dat een positief effect heeft op de gastgemeenschap en motiveren wij onze vrijwilligers om een voorbereidingstraining van Muses te volgen na hun inschrijving. Dit is bovenop de voorbereiding die wij onze vrijwilligers zelf aanbieden.
Met vriendelijke groet,
Projects Abroad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.