Sfeerfoto van Rambam

Rambam

Was te zien bij BNNVARA opnpo3

Onderzoeksprogramma waarin boeven, bureaucraten en onzinpraters met ongelijke munt worden terugbetaald. Met Filemon Wesselink, Sophie Frankenmolen, Yora Rienstra en Farbod Moghaddam
Rambam

De reactie van Koos van Dijk

20 jan 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Rambam 2018
De officiële reactie van Koos van Dijk op de uitzending van 20 januari 2016:
"Hierbij reageer ik, Koos van Dijk, op het persbericht dat RamBam op 12 januari 2016 heeft gestuurd naar de media. Ik kan niet reageren op de inhoud van het programma, omdat ik het ondanks mijn verzoek niet heb mogen bekijken voordat deze uitzending plaatsvindt.
RamBam stelt volledig ten onrechte mij te hebben ontmaskerd in een fraudeschandaal. Van een ontmaskering is geen sprake. Van fraude al evenmin. RamBam tast welbewust mijn eer en goede naam aan. Juist is dat ik het spel mee heb gespeeld, omdat ik dacht een criminele vervalsersbende te kunnen ontmaskeren. Mij is namelijk eerder gebleken dat de politie voor dergelijk recherchewerk onvoldoende is toegerust. Dit terwijl er veel valse Brood-schilderijen in de omloop zijn en valse kunst een groot probleem is. Ik zie dagelijks valse kunst voorbij komen. Er werden echter zoveel fouten gemaakt, dat ik er zelf achter kwam dat het hier niet ging om een criminele bende, maar om RamBam-redacteuren. De opnamen die met de verborgen camera zijn gemaakt geven dus een vals beeld van mijn ware intenties. Het te koop aanbieden van een vals kunstwerk is een misdrijf. RamBam heeft het valse schilderij aan meerdere galeries te koop aangeboden. Iemand vals beschuldigen van fraude is ook strafbaar. Het is RamBam die fraude want bedrog pleegt, door zich voor te doen als een vervalser en door valse kunst te koop aan te bieden. RamBam is Bananasplit, maar dan zonder grappen. Er zijn criminelen die mijn bloed wel kunnen drinken doordat ik juist stelselmatig weiger valse certificaten af te geven. RamBam speelt deze criminelen helaas in de kaart. Gelukkig heb ik na alle commotie heel veel steunbetuigingen ontvangen van de vele echte hardcore Broodfans. Ik ben echt, RamBam is vals."