Sfeerfoto van Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Joran van der Sloot en Peter R. de Vries over het wijnincident (11-01-2008)

18 dec 2013
Op 30 mei 2005 verdween het Amerikaanse meisje Natalee Holloway spoorloos. Ze vierde vakantie op Aruba en werd voor het laatst gezien door Joran van der Sloot. Na een avondje stappen met Joran en de broers Kalpoe is niets meer van haar vernomen. De moeder van Natalee mobiliseerde de Amerikaanse media die zich massaal op de zaak stortten. De Arubaanse politie verdenkt op dat moment Joran, Deepak Kalpoe en Satish Kalpoe ervan achter de verdwijning te zitten. Ook Paul van der Sloot, de vader Joran, wordt opgepakt. In totaal arresteert de politie tien mensen in verband met de zaak. Bij gebrek aan bewijs komen alle verdachten, Joran incluis, op vrije voeten.

In deze uitzending geven Joran en zijn ouders Paul en Anita hun laatste interview over de zaak Holloway. Ze kiezen voor disclosure, oftewel totale openheid van zaken. Ook Peter R. de Vries schuift aan. Hij hield zich intensief bezig met de ze zaak. Voor zijn tv-programma maakte hij onder andere en extra lange uitzending op Aruba.

Op het moment dat Pauw & Witteman voor de kijkers thuis was afgelopen vond een spraakmakend incident plaats in de studio. Na de afkondiging van Jeroen en Paul stond Joran op, pakte een glas wijn van tafel en smeet de drank in het gezicht van Peter R. de Vries. Terwijl de uitzending was afgelopen stond de lijn met Hilversum open en werd de commotie in Hilversum door derden opgepikt. Zo kwamen de beelden van het wijnincident op Youtube terecht.