Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

17 mrt 2014
'Desalniettemin' is een paar jaar geleden gekozen tot mooiste Nederlandse woord. Wim Danils stemde er ook voor en gooit vandaag de charmes van 'desalniettemin' in de strijd om mensen te bewegen om woensdag te gaan stemmen.

Premier Mark Rutte is vanavond te gast in Pauw & Witteman om te spreken over de situatie op De Krim. Ook blikken we met hem terug op het debat dat in EenVandaag gehouden wordt en spreken we over de Marokkanen-discussie, die deze week weer oplaaide na uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders.

Anne Kuik, Gerdien Rots, Ron Meyer en Vera Tax zijn de vier overgebleven raadsleden die strijden om de titel 'Beste Raadslid van Nederland'. Vanavond bespreken we met hun de campagne die zij zelf gevoerd hebben om woensdag gekozen te worden in hun gemeenteraad. Ook zijn we benieuwd wat ze eraan gaan doen om de titel 'Beste Raadslid van Nederland' in de wacht te slepen. Daarbij blikken we vooruit op de finale in Melkweg, die morgen is.

King of the World geeft een voorproefje van hun nieuwe album dat volgende week uitkomt. Vanavond spelen ze het nummer Hurricane in de uitzending. Speciaal voor onze online kijkers nemen ze ook het nummer Someway Somehow op, dat direct na de uitzending op de website te vinden is.

Bibian Mentel heeft op de Paralympische Spelen een gouden medaille gewonnen op het onderdeel Snowboard Cross. Ook werd ze tijdens de sluitingsceremonie in Sotsji geerd voor haar verdiensten voor de paralympische sport. Ze kreeg de Whang Youn Dai Award uit handen van de Zuid-Koreaanse naamgeefster. Met Mentel spreken we over de Paralympische Spelen en haar resultaten aldaar.

Populair bij BNNVARA