Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw & Witteman

1 apr 2014
Henk Krol stapte in oktober vorig jaar op bij zijn partij 50Plus, nadat naar buiten kwam dat hij als directeur van de Gaykrant tienduizenden euro's aan pensioenpremies niet betaald had. Hij zei toen dat zijn vijanden van hem hadden gewonnen. Nu keert hij terug in de politiek en wel als lijstduwer bij de komende Europese Verkiezingen. Vanavond licht hij het besluit toe. Ook spreken we met hem over de zaak rond voormalig topambtenaar Joris Demmink. Gisteren werd bekend dat Krol is opgeroepen om te getuigen in de zaak. Krol publiceerde in zijn tijd bij de GayKrant over de zaak.

Illegaal in Nederland zijn wordt niet strafbaar. Een voorstel daartoe is vandaag van tafel geveegd door een deal tussen de PvdA en VVD. Het plan lag al maanden gevoelig voor de PvdA. In ruil voor de tegemoetkoming heeft de VVD nu bedongen dat mensen met een jaarinkomen tussen 40.000 en 110.000 euro er volgend jaar op vooruit gaan. Vanavond spreken we erover met Myrthe Hilkens, zij was Kamerlid voor de PvdA en maakte de discussie van dichtbij mee.

De Nederlandse modeontwerper Hans Ubbink stopt ermee, dat heeft hij bekend gemaakt bij de lancering van zijn nieuwe collectie. Ubbink zegt dat hij noodgedwongen moet stoppen door de economische crisis. Een groot deel van zijn vaste afnemers is in de laatste jaren failliet gegaan, waardoor hij in financile problemen kwam. Vanavond vertelt hij in Pauw & Witteman waarom hij met opgeheven hoofd stopt met zijn modelabel.

Banenplannen en de aanstelling van een speciale probleemcordinator moeten voorkomen dat de Marokkaanse jeugd verder ontspoort en zij de lijstjes van criminaliteit en schooluitval blijven aanvoeren. Dat stelt het Landelijk Beraad Marokkanen naar aanleiding van de overal van een juwelier in Deurne, waarbij de twee overvallers om het leven kwamen. Vanavond komt voorman Brahim Bourzik vertellen waarom het volgens hem al vijf over twaalf is voor de Marokkaanse jeugd.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.