De historische dagelijkse talkshow

Wierd Duk schreef een boek over 'straatvechter Poetin'

02-04-2014
Wie is Vladimir Poetin? Het Westen weet zich geen raad met de Russische president. Met de annexatie van de Krim schendt Poetin de internationale rechtsorde. Hij is het contact met de werkelijkheid verloren, oordeelde de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Maar Vladimir Poetin, die in zijn jeugd in Leningrad bekendstond als een heetgebakerde straatvechter, hanteert een andere logica. De voormalige kgb-agent beschouwt de ineenstorting van de Sovjet-Unie als de grootste catastrofe van de twintigste eeuw. Hij wil Moskous invloed binnen de grenzen van het voormalige Sovjetrijk herstellen. Niet alleen de Krim, de hele Oekrane speelt in die plannen een vitale rol.

Historicus en journalist Wierd Duk, die lang als correspondent in Rusland werkte, beschrijft hoe de straatvechter uit Leningrad zich ontwikkelde tot de geslepen strateeg in het Kremlin: de Russische leider die de wereldorde bedreigt. Vanavond is hij te gast.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.