De historische dagelijkse talkshow

Yasmina Haifi en Boudewijn Revis over mogelijk buitensporig geweld van agenten

29-01-2014
Het Actiecomit Herstel van Vertrouwen heeft namens bewoners van met name de Schilderswijk in Den Haag 48 klachten bij de Nationale Ombudsman ingediend over het politieoptreden in hun wijk. Die gaan over buitensporig geweld, discriminerend gedrag en intimidatie door politiemensen. Vanavond spreken we erover met voorzitter Yasmina Haifi. Zij neemt een aantal jongeren uit de wijk mee, die regelmatig het gevoel hebben dat ze onheus bejegend worden door agenten.

Haifi gaat vanavond in debat over de kwestie met Boudewijn Revis. Hij is lijsttrekker voor de VVD bij de komende raadsverkiezingen en is ervan overtuigd dat de Haagse politie haar werk wel goed doet. Op dit moment is Revis wethouder Financin en Stadsbeheer.

Het aanpakken van de harde kern van criminele jongeren in de Schilderswijk staat niet ter discussie, zegt Haifi. "Wat ter discussie staat is het stelselmatig oppakken en intimideren van jongeren en inwoners die niet tot de harde kern van criminelen behoren."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.