De historische dagelijkse talkshow

Bas van Abel en Jaime de Bourbon (21-05-2013)

21-05-2013

Vanaf vandaag is de eerste eerlijke telefoon ter wereld te koop: de FairPhone. De FairPhone is gemaakt met grondstoffen die op een eerlijke manier zijn verkregen.

Zo wordt er onder goede arbeidsomstandigheden gewerkt met conflict-vrije grondstoffen uit Congo. Ook zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Oneerlijk
Smartphones worden nu vaak gemaakt in slechte werkomstandigheden met grondstoffen die op een oneerlijke manier verkregen zijn.

De FairPhone is te koop via het crowdfunding-principe. Als vijfduizend mensen de telefoon hebben gekocht, wordt het mobieltje in productie genomen. De verwachting is dat de eerste exemplaren dit najaar zullen verschijnen.

Bas van Abel is founder en CEO van de FairPhone. In 2011 won hij de ASN wereldprijs voor zijn initiatief. Jaime de Bourbon heeft in Congo een conflictvrije tinketen opgezet. Deze eerlijke tin is gebruikt in de FairPhone. Vanavond zijn beide heren bij Pauw & Witteman te gast om de FairPhone en zogenaamde eerlijke grondstoffen te bespreken.

Volg Bas van Abel ook op Twitter.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.