De historische dagelijkse talkshow

Ionica Smeets (19-04-2013)

19-04-2013

Is traditionele kunst te vangen in algoritmes? Dat vroegen de makers van het project Elegante Algoritmes zich af. Zodoende bedachten ze een uitdaging voor programmeurs: Mondriaan's meesterwerk Victory Boogie Woogie laten verschijnen op een scherm.

Elegante Algoritmes ontving 35 inzendingen. Alle deelnemers waren vrij in het gebruik van programmeertaal en mochten al hun artistieke ideen er tegenaan gooien, zolang ze maar gebruik maakten van zo elegant mogelijke algoritmes.

Gemeentemuseum Den Haag
De winnaar wordt op 21 april aanstaande bekend gemaakt en krijgt een afdruk van zijn of haar werk mee naar huis. De digitale creatie komt in het Gemeentemuseum Den Haag te hangen, waar ook de orginele Victory Boogie Woogie te zien is.

Welke algoritmes vallen er te ontdekken in het meesterwerk van Mondriaan? Daarover en meer vertelt wiskundige Ionica Smeets vanavond in Pauw & Witteman, die ook in de jury zit. Daarnaast zijn ook de beste drie deelnemers aanwezig.

Volg Ionica Smeets ook op Twitter.

Bekijk ook de uitzending op 6 februari 2013 met Ionica Smeets over het grootste priemgetal dat ooit is ontdekt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.