De historische dagelijkse talkshow

Rutger Bregman (28-03-2013)

28-03-2013

Historicus Rutger Bregman stelt dat jongeren van de 21ste eeuw de vooruitgang opnieuw moeten uitvinden. Hierover schreef hij het boek De geschiedenis van de vooruitgang dat vandaag uit is gekomen.

Vooruitgang
De geschiedenis van de vooruitgang nadert haar einde. Wij zijn rijker, gezonder en veiliger dan ooit, maar voelen ons steeds vaker tekortgedaan. Waar komt dat onbehagen vandaan?

Waarom heeft de vooruitgang zijn beloftes niet ingelost? Op zoek naar antwoorden neemt  Bregman de lezer mee op een reis van de Oerknal tot nu, van het vlaggenschip van Columbus naar het laboratorium van Thomas Edison, van de oudste grotschilderingen naar de beursvloeren op Wall Street. De geschiedenis van de vooruitgang is een zoektocht naar een nieuw vooruitgangsgeloof in een tijdperk dat er maar niet in kan voorzien.

Rutger Bregman is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn boek en zijn pleidooi voor een einde van de vooruitgang te bespreken.

========

Rutger Bregman, De geschiedenis van de vooruitgang. De Bezige Bij, ISBN: 9023477545

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.