De historische dagelijkse talkshow

IDFA documentaire DE UITVERKORENEN (15-11-2012)

15-11-2012

Ze starten met ruim 70 jongens aan de opleiding van het Korps Mariniers. Slechts een derde haalt daadwerkelijk zijn diploma. Regisseur en journalist Geertjan Lassche volgde voor zijn documentaire De Uitverkorenen (The Chosen Ones) een groep rekruten die als marinier werd getraind. De Uitverkorenen werd geselecteerd voor het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA). Hierover is Lassche vanavond samen met een aantal mariniers bij Pauw & Witteman te gast.

Het Korps Mariniers is de grootste elite-eenheid van het Nederlands leger. Vanuit het motto: 'velen zijn geroepen, slechts weinigen uitverkoren' worden de aankomende mariniers voor een periode van negen maanden fysiek en mentaal zwaar op de proef gesteld. Wie komt de training door? Wie behoort tot de afvallers? Waarom willen ze marinier worden? Wie is in staat zichzelf op te offeren voor zijn 'buddy'?

Premire
De Uitverkorenen (The Chosen Ones)
zal tijdens de IDFA op 17 november 2012 in filmtheater Tuschinkski in Amsterdam in wereldpremire gaan.

IDFA-Filmweek
Pauw & Witteman gaat ook dit seizoen weer combineren met de IDFA-Filmweek.
Woensdag 14 november tot en met woensdag 21 november is er voor u de mogelijkheid om een IDFA-documentaire te zien en dan aansluitend bij de nabespreking te zijn in de uitzending bij Pauw & Witteman.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.