Sfeerfoto van Pauw en Witteman
Pauw en Witteman

Pauw en Witteman

De historische dagelijkse talkshownpo1

De historische dagelijkse talkshow
Pauw en Witteman

Pauw

29 apr 2015
De Amerikaanse stad Baltimore houdt zijn adem in voor de komende nacht. Er is een avondklok ingesteld, maar toch gingen gisteren demonstranten de straat op. Ze gooiden met stenen en flessen naar de politiemacht die massaal op de been was. De rellen begonnen na de begrafenis van Freddie Gray, die na een arrestatie door nog onduidelijke reden om het leven was gekomen. Pauw spreekt erover met Amerika-kenners Tom Kleijn en Kirsten Verdel.

De afperser van familie De Mol is vorige week vrijgelaten, omdat hij leidt aan een ernstige vorm van dementie. De afpersopa eiste geld van de mediafamile en stuurde dreigbrieven. Advocaat Paul Emmelot vertelt vanavond voor het eerst over het ziektebeeld van zijn clint n gaat in op zijn motief.

Als de buurjongen van Osama bin Laden een usb-stick vindt in een oude kruk, verandert de loop van de geschiedenis. In de nieuwe roman van Leon de Winter staat de dood van Osama bin Laden centraal. In Geronimo volgt hij het spoor van de Amerikaanse geheime dienst. De menging van actualiteit, fictie en werkelijkheid maakt het boek een ware met pageturner. Hoe is het om je in te leven in de man die de grootste terreurdaad van de 21e eeuw op zijn geweten heeft? Schrijver Leon de Winter geeft antwoord.

Op 10 december 2009 wordt de helikopter waar militair Dominique in vliegt door de Taliban in Afghanistan beschoten. Er zitten 14 mensen in het voertuig dat ernstig beschadigd raakt. Nu komt het aan op jaren van training en veiligheidsinstructies. Het lukt de jonge pilote maar net om iedereen veilig aan de grond te krijgen. Zus Florence is ondertussen in Nederland en hoort dat er iets is gebeurd. Maar wat precies en of Dominique nog leeft: dat weet ze niet. Dominique en Florence nemen ons vanavond mee terug naar die bewuste dag. Wat gebeurt er tijdens die angstaanjagende 12 minuten in de helikopter en hoe is het om als thuisfront in onzekerheid te leven?
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Populair bij BNNVARA