Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Leo, Kelly en Janinde over de 2Doc 'Roes' over alcoholgebruik

10-12-2019

Waarom drinken we alcohol terwijl we eigenlijk wel weten dat het niet goed voor ons is? Gezelligheidsdrinker Leo de Boer neemt in de 2Doc ‘Roes’ zijn drankinname onder de loep en houdt ons daarmee een spiegel voor. Er is altijd wel een reden; hard gewerkt, een feestje, ter ontspanning. Tegelijkertijd is het gezondheidsadvies 0 glazen. Is er een tussenweg mogelijk? Omringd door mensen die net als Leo van gezelligheid en een drankje houden, stopt hij één maand met drinken.

Kelly drinkt 'minimaal een fles wijn per dag, in totaal zo'n veertig glazen per week'. Ze rekent precies uit hoeveel drank ze nodig heeft voor de dagen waarop de winkels dicht zijn. En Janinde drinkt ook zo'n veertig glazen per week. Het valt haar zwaar wanneer ze haar wijntje moet ruilen voor een kopje thee. 

Leo, Kelly en Janinde zijn te gast bij PAUW.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.