Sfeerfoto van Pauw
Pauw

Pauw

Elke werkdag om 23:00 uur opnpo1

PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.
Pauw

Regering in gesprek met de KNVB over racisme in het voetbal

28 nov 2019

Premier Mark Rutte, minister Bruno Bruins van Sport en minister Ferd Grapperhaus van Justitie zijn in gesprek gegaan met de KNVB over racisme in het voetbal. Dit naar aanleiding van de racistische spreekkoren die tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior te horen waren. Deze waren gericht aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De wedstrijd is daarna tijdelijk stilgelegd.

Sinds het incident wordt in de eerste minuut van elke voetbalwedstrijd – zowel bij het betaalde als amateurvoetbal – niet gespeeld om een statement te maken tegen racisme. Frenkie de Jong en Gini Wijnaldum brachten na een doelpunt van Wijnaldum ook een duidelijk signaal. Samen met bondscoach Ronald Koeman verkondigde Wijnaldum ook dat zij samen van het veld zullen lopen bij racisme. 

Bij PAUW waren minister Bruins en directeur betaald voetbal Eric Gudde te gast, om te praten over hoe het gesprek is verlopen en wat de politiek zou kunnen betekenen tegen racisme in het voetbal.

Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.