Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Esther Pardijs en Dennis van der Geest over de nieuwe documentaire TURN

03-10-2019
"Ik ben niet zo’n type als die schreeuwende voetbalouders langs de lijn," denkt regisseur Esther Pardijs als haar zoontje van 9 wordt toegelaten tot de KNGU turnselectie. Maar eenmaal op de tribune bij de Nederlands Kampioenschappen voelt zij net als de anderen competitiedrang, trots, jaloezie en afgunst. "Als een ander kind valt, eindigt mijn kind hoger," zo denkt ze. Uit verbazing over zichzelf besluit Pardijs haar zoon Roman en andere ouders en hun kinderen met de camera te volgen. De documentaire TURN! toont het meedogenloze regime waaraan topsportkinderen zich moeten onderwerpen en de worstelingen en dilemma’s van hun ouders. Yudoka Dennis van der Geest praat met documentairemaker Esther Pardijs over de wereld van de topsport.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.